Agile projecten: sneller, beter en goedkoper

Even wat Agile project statistieken;

  • 34% snellere levering van functionaliteit vergeleken met traditioneel uitgevoerde ict-projecten,
  • 27% lagere kosten,
  • 21% kwaliteitsverbetering, gemeten in minder fouten.

En dit is nog maar een greep uit het onderzoek van Measurement & Analysis specialist Hennie Huijgens.
Een onderzoek van bijna 300 ict-projecten van twee grote organisaties die dagelijks grote hoeveelheden gegevens verwerken.

De daaruit verkregen inzichten over de succesfactoren van ict-projecten zijn zeker verrassend te noemen.

De praktijk laat zien dat het nastreven van verbeterdoelstellingen niet betekend dat er ook daadwerkelijk verbeteren worden gerealiseerd.
Zo ziet Huijgens dat het plannen van een betere performance in veel gevallen het onderspit delft tegen het zoveel mogelijk uitsluiten van onzekerheden.

Dat wil zeggen, in traditionele projectomgevingen. In een agile projectomgeving worden die verbeteringen wel als vanzelf gerealiseerd.

Huijgens publiceert niet alleen onderzoeksresultaten in het boek ‘Agile werkt’ maar geeft daarnaast handvatten, raamwerken en tips voor het invoeren van een Agile manier van meten, analyseren en benchmarken van ict-projecten.

Agile/Scrum, relatief nieuw en onbekend als gezamenlijke werkmethode, zal mede door publicaties als deze naar verwachting steeds vaker worden toegepast.

Succesvol managen van een Agile project?
Wellicht is de cursus “Mastering requirements in een Agile project” dan voor u aangezien een succesvol Agile project begint met het vinden en communiceren van de juiste requirements.

Training: Mastering requirements in een Agile project
Datum: 11/12 oktober
Plaats: Nieuwegein
Actieprijs: €890,00
Contact: Vijfhart team

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid