Applicatie Beschikbaarheid op de Nieuwe Digitale Werkplek

Na 12 jaar is Microsoft gestopt met de ondersteuning van Windows XP. Op 8 april 2014 is de technische ondersteuning beëindigd, evenals de verspreiding van automatische beveiligingsupdates voor deze versie. 

Veel bedrijven zijn daarom nu hard bezig om hun IT middelen te vervangen door een Nieuwe Digitale Werkplek. Hierbij ligt de focus veelal op het vernieuwen van de servers en werkstations welke uitgerust worden met Windows Server 2012 en Windows 7/8. Tegelijkertijd worden nieuwe applicatie virtualisatie technieken zoals Microsoft App-V ingezet voor het aanbieden van gevirtualiseerde applicaties. Deze worden op hun beurt weer verspreid met bijvoorbeeld Microsoft System Center Configuration Manager, RES Workspace Manager of Symantec/Altiris.

Herhaaldelijk blijkt dat de Applicatie Beschikbaarheid op de Nieuwe Digitale Werkplek ‘onderschat’ wordt, terwijl dit aspect van het migratietraject juist veel aandacht verdiend. Het bestaande portfolio aan applicaties moet geconsolideerd, gemigreerd & beschikbaar gesteld worden op het nieuwe platform. Hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van nieuwe virtualisatie- & distributietechnieken. Dit vereist een goede voorbereiding, planning en inzet van applicatie migratie specialisten (packagers).

Op het moment van schrijven van dit artikel is het technisch gezien niet mogelijk om alle applicaties in gevirtualiseerde vorm werkend te krijgen. Hiervoor zijn diverse redenen aan te voeren zoals compatibiliteit, niet ondersteunde stuurprogramma’s of technische beperkingen. Van de IT medewerkers, verantwoordelijk voor de applicatie migratie, wordt echter wel verwacht dat ze de applicatie in welke vorm dan ook geschikt maken voor uitrol naar de Nieuwe Digitale Werkplek.
De veelheid aan veranderingen binnen de IT omgeving vereist bijscholing om praktijkgericht aan de slag te kunnen met al deze nieuwe technologieën en technieken. Hoog tijd dus om het kennisniveau uit te breiden en weer klaar te zijn voor de toekomst.

Specifiek voor de IT Professional belast met het beschikbaar stellen, verspreiden en/of onderhouden van applicaties hebben wij de volgende hoogwaardige (partner)trainingen beschikbaar:
Packaging MasterClass (AdminStudio, App-V 5, SCCM 2012)
Applicatie Virtualisatie met Microsoft App-V 5
Applicatie Virtualisatie met Microsoft App-V 5 MasterClass
Windows PowerShell “In de Praktijk”
Packaging met AdminStudio “In de praktijk”
Packaging met AdminStudio “In de praktijk” MasterClass
Applicatie en Desktop Delivery o.b.v. SCCM 2012

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid