Business Intelligence trends voor 2016

BI is volgens Gartner de hoogste prioriteit van een CIO in 2016. Gebruikers laten zich steeds meer sturen door informatie die ze krijgen uit meerdere bronnen, deels bestaande uit ongestructureerde data. De BI-tools zullen meer moeten doen dan alleen de informatie visueel aantrekkelijk opmaken en een goede gebruikersinterface aanbieden. De tools zullen zich dienen te onderscheiden, en in staat zijn om orde en overzicht te scheppen. Een aantal BI experts zullen hun verwachtingen voor de trends van 2016 met jou delen.

Laurent Koelink, senior interim BI professional bij Insight BI

Big data-oplossingen naast traditionele BI
Organisaties hebben steeds meer data te verwerken, dit komt mede door de groei van het aantal smart devices. “Ik zie big data niet als vervangen van traditionele bi-oplossingen, maar eerder als aanvulling waar het gaat om analytische verwerking van grote hoeveelheden (vooral ongestructureerde) data”.

In-memory-oplossingen
Daarnaast geeft hij aan dat er steeds meer in-memory-oplossingen komen om grote hoeveelheden data die ad hoc geanalyseerd moeten worden. Enerzijds omdat deze steeds betaalbaarder en dus toegankelijker worden, anderzijds doordat dit soort oplossingen in de cloud beschikbaar komen, waardoor de kosten hiervan goed in de hand te houden zijn.

Agile BI development
Organisaties zijn steeds vaker genoodzaakt om flexibel mee te bewegen in en met de keten waar ze zich in begeven. Hieruit volgend moeten de inzichten om de bedrijfsvoering aan te sturen (de BI-oplossingen) flexibel mee bewegen. Dit vergt een andere manier van ontwikkelen van de BI-ontwikkelteams. Steeds vaker wordt een methode als Scrum ook voor BI-ontwikkeling toegepast. (mogelijk link naar scrum training leggen van vijfhart)

BI voor de iedereen
Tenslotte voorspelt hij dat steeds meer consumenten steeds meer en vaker gebruik gaan maken van BI-oplossingen. Denk aan een app van een bank over je financiën, of aan de gegevens van slimme energiemeters. Dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen en geïntegreerd worden.

Minne Sluis, oprichter van Sluis Results

Van internet of things (IoT) naar internet of everything (IoE)|G
Alles wordt digitaal en connected. Zelfs nog meer dan we een aantal jaar geleden voorspelde. De toepassing van big data-methodieken en -technieken zal daardoor een nog grotere vlucht nemen.

De business impact van big data & data science neemt toe
De impact van big data & data science om business processen, diensten en producten opnieuw uit te vinden zal doorgaan. Daarnaast zal het digitaliseren (en intelligenter te maken), of in sommige gevallen te elimineren ook doorzetten.

Big data & data science gaan helemaal doorbreken in de non-profit
De subtiele doelstellingen van de non-profit (verbetering van kwaliteit, veiligheid, punctualiteit en toegankelijkheid) vragen om big data toepassingen. Als de non-profit de broodnodige focus van de profit sector weet door te vertalen naar haar eigen situatie, dan staan succesvolle big data initiatieven om de hoek.

Bron: Computable
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid