CIO Review is gul met de waardering voor EPI Datacenter Training!

Het Amerikaanse technologie magazine CIO Review heeft het audit- en certificeringscentrum EPI genoemd bij de 20 meest belovende Data Centre Solution Providers. Om dat nog eens te onderstrepen heeft de CEO van EPI, Edward van Leent, het predicaat ‘CEO van de Maand’ gekregen.

EPI-CEOCIOReview
 Goed datacenter beheer is lastig
In 2013 verklaarde Edward van Leent al in DatacenterWorks, dat er een dringende behoefte is aan gedegen datacenter-opleidingen. “De meeste enterprise-datacenters zijn net musea”, zegt hij stellig. “Je treft er allemaal verschillende racks met verschillende hoogtes aan en met verschillende apparatuur erin. Het ene rack heeft 20 kW, terwijl het andere rack het met 2 kW moet doen. Er is vaak geen lijn in te ontdekken. Dat maakt het heel lastig om het beheer goed te doen.” Daarnaast signaleerde Van Leent dat datacenters niet alleen complexer worden, maar ook groter, vooral de datacenters die worden neergezet door de cloud providers.

Chronisch tekort aan datacenter beheerders
“Tegelijkertijd is er een chronisch tekort aan mensen die goed zijn opgeleid om de datacentervloer gedegen te beheren. Steeds vaker zie je dat IT-mensen in het datacenter rondlopen en die moeten dan aan de koeling en de stroomvoorziening werken. Dat is toch een beetje als een bakker die in een slagerij rondloopt. Dit terwijl de afhankelijkheid van het datacenter enorm groot is. Als het datacenter een seconde plat gaat, gaat iedereen schreeuwen.”

exin_logotype_clr_pos

Om deze leegte op te vullen, biedt EPI wereldwijd een breed palet aan datacentercursussen en -trainingen die worden afgesloten met een EXIN-examen

Dezelfde taal spreken is essentieel
In Nederland worden de opleidingen verzorgd in samenwerking met Vijfhart IT-opleidingen. “Het komt voor dat cloud providers gasten van de universiteit plukken en naar onze cursussen sturen. ‘Pik daar maar de basis op, gebaseerd op  standaarden, en als je terugkomt, vertellen wij wel waar het licht zit’. Bij ons wordt iedereen op een vendorneutrale manier getraind”, benadrukt Van Leent, “ en na afloop spreekt iedereen dezelfde taal.

Het tegenovergestelde zie je helaas ook gebeuren: engineers worden getraind door de fabrikant van bijvoorbeeld een UPS en hebben moeite met het objectief beoordelen van wat de fabrikant hen vertelt. Er zijn namelijk weinig fabrikanten die kritiek op hun eigen spullen hebben.”

Datacenter Training Framework
Wij verzorgen Vendor onafhankelijke Datacenter trainingen inclusief internationaal erkende certificering.

EPI datacenter framework

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen? Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 088-5427848 of mail naar info@vijfhart.nl 

 

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid