Data Center Expert Certificering (CDCE); een verhaal uit de praktijk van Erwin Prudhomme van Reine

Erwin Prudhomme van Reine CDCE

Erwin Prudhomme van Reine is als projectleider/ Data Center Coördinator werkzaam voor Legian B.V. en wordt ingezet bij T-Systems. Hij behaalde in mei 2013 zijn Certified Data Center Expert (CDCE) certificering. Daarnaast heeft hij in november 2013 ook zijn Certified Datacenter Risk Professional (CDRP) certificering behaald. In dit artikel vertelt hij over zijn ervaringen.

CDCP (Certified Data Center Professional)

In 2009 ben ik begonnen met de cursus CDCP, deze training sloot goed aan bij mijn functie als floormanager binnen het datacenter. Dit eerste deel van de datacenter certificering was een mooi begin van het traject. In deze training werden alle componenten van het datacenter behandeld, er werd dieper ingegaan op de tier levels van de datacenters en de eisen die daarvoor gelden. Het examen voor CDCP was goed te doen, zeker met een achtergrond in het datacenter.

CDCS (Certified Data Center Specialist)

Doordat de CDCP cursus mij zo goed was bevallen ben ik in 2010 begonnen met CDCS. Deze driedaagse cursus besteedt meer aandacht aan de life cycle van een datacenter van opbouw tot decommission en de daarbij behorende fases, verder wordt er dieper ingegaan op de technische aspecten van het datacenter waaronder de koeling, brandbeveiliging en stroomvoorziening.
Het CDCS examen was een stuk uitgebreider dan CDCP en kostte mij ook meer moeite.

CDCE (Certified Data Center Expert)

Het derde deel van de datacenter certificering was een goede afsluiter van de serie. In januari 2013 ben ik hiermee begonnen. Het was een zware afsluiter met veel theorie en praktijkoefeningen, maar daardoor ook veel afwisseling. Er wordt hier dieper in gegaan op het bouwen  van een nieuw datacenter in een bestaand gebouw of op een compleet nieuwe locatie. Dit certificaat heb ik na een herkansing behaald in mei 2013.

CDRP (Certified Data Center Risk Professional)

Op 7 en 8 November 2013 heb ik de cursus CDRP gevolgd, deze cursus was heel anders dan de andere 3 datacenter  trainingen, meer theoretisch en gericht op risicomanagement, dit betekent het uitvoeren van een risico-analyse in het datacenter en de factoren die daar invloed op hebben.

De training is een goede en waardevolle aanvulling op de eerder gevolgde datacenter trainingen.

Vijfhart IT Opleidingen

De CDCE en CDRP cursussen heb ik gevolgd bij Vijfhart IT – Opleidingen te Nieuwegein; een centrale locatie waar je zeer persoonlijk wordt benaderd. Vijfhart verzorgt de Datacenter trainingen in samenwerking met EPI. De trainingen werden gegeven door Edward van Leent (EPI), een zeer ervaren docent met veel praktijkervaring en duidelijke voorbeelden; dit maakte het volgen van de trainingen erg aangenaam.

Erwin Prudhomme van Reine Legian B.V. Den Haag
CDCE-Certificering
Erwin Prudhomme van Reine krijgt zijn CDCE certificaat overhandigd van Rokus Janssen, accountmanager bij Vijfhart

Wilt u ook een Data Center certificering behalen?

Bekijk dan onze Data Center Trainingspagina waar u een overzicht aantreft van alle trainingen en bijbehorende certificeringen.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook contact opnemen met het Vijfhart team.

Zij helpen u graag verder!

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid