Datacenter: noodstroom geen prioriteit bij selectie colocatieprovider

Redundantie is key
Op het moment dat organisaties voor colocatie kiezen, krijgt de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen geen prioriteit. Klanten kijken vooral naar de infrastructuur, die redundant uitgevoerd moet zijn. Dit blijkt uit online onderzoek van BIT onder 85 respondenten.

Noodstroomvoorziening niet belangrijk
34 procent van de respondenten zet redundantie op de eerste plaats, gevolgd door medewerkers met de juiste kennis en certificering (18%) en aantoonbare security maatregelen (16%). Noodstroomvoorzieningen werden door geen enkele respondent als belangrijkste voorwaarde genoemd. De respondenten geven aan dat duidelijke SLA’s (12%), beschikbare netwerken (7%), referenties van vergelijkbare bedrijven (7%) en onafhankelijkheid van externe leveranciers (6%) een minder doorslaggevende rol spelen.

De belangrijkste voorwaarden bij het selecteren van een colocatieprovider
Focus op redundantie is geen verrassing
Alex Bik, CTO bij BIT, over de resultaten:”Het is geen verrassing dat de focus ligt bij redundant uitgevoerde infrastructuren. De meeste organisaties realiseren zich maar al te goed dat er altijd problemen op kunnen treden en dat dingen mis kunnen gaan. Buiten de focus op techniek is het positief om te zien dat ook de menselijke kant belangrijk gevonden wordt bij de keuze voor colocatie.”

Menselijke fouten onderbelicht
De factor mens blijft nog te vaak onderbelicht. Alex zegt hierover: “Er wordt veel onderzoek gedaan naar problemen in het datacenter. Van stroomstoringen tot crashende servers en waterschade, er zijn talloze oorzaken te benoemen die de continuïteit verstoren. Zo’n 60 procent van de storingen in het datacenter wordt namelijk niet veroorzaakt door falende techniek of verkeerde ontwerpen, maar door menselijke fouten. Daarom is het belangrijk dat een infrastructuur ontworpen is om deze menselijke fouten te voorkomen en hiernaar te informeren bij de verschillende leveranciers.”

Wanneer heeft u voor het laatst getest?
“En hoewel niemand de noodstroomvoorzieningen als prioriteit ziet, adviseer ik sterk om bij een kennismaking hier wel naar te vragen. Wanneer heeft een datacenter deze voorzieningen voor het laatst getest? Zo kunnen onaangename verrassingen worden voorkomen.”

Houd uw kennis up to date!
De kosten van downtime zijn over het algemeen enorm en de invloed van de factor ‘mens’ op het voorkomen ervan groot. Update uw kennis en die van uw medewerkers daarom tijdig en onderschat het belang van hercertificering niet! Onze datacenter trainingen onderscheiden zich door vendor onafhankelijk te zijn. Geen gekleurd verhaal, maar uitsluitend vakinhoudelijke informatie over alle belangrijke onderdelen binnen het datacenter.

EXIN en Vijfhart bieden u hoogwaardige Datacenter trainingen
Onze trainingen worden verzorgd door professionals die, naast het geven van trainingen, betrokken zijn bij het opzetten van datacenters en het uitvoeren van audits bij datacenters over de gehele wereld. De bijbehorende certificeringen zijn wereldwijd geaccrediteerd door exameninstituut EXIN.

Bron: Datacenterworks
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid