Docent aan het woord: Peter ter Braake

Om te beginnen maar even voorstellen: ik ben Peter ter Braake, ZZP’er en onder andere werkzaam als docent Microsoft SQL Server bij VijfHart. Na enige omzwervingen, zowel letterlijk als figuurlijk, ben ik na een studie natuurkunde inPeter ter Braake is docent bij Vijfhart1996 in de ICT terechtgekomen. In mijn omscholing zat nog veel COBOL (Millenium en Euro zaten er aan te komen), maar in de praktijk kwam ik al snel in de Microsoft wereld terecht. Visual Basic met veel Access en later meer en meer SQL Server.

In 2002 heb ik besloten mij te specialiseren in SQL Server. Binnen het vakgebied SQL Server specialiseer ik mij juist niet: zowel de database engine als ook de Business Intelligence onderdelen Analysis Services, Integration Services en Reporting Services hebben mijn volle aandacht.

Twee jaar geleden werd ik benaderd door VijfHart. Voor mijn gevoel begaf ik mij in het hol van de leeuw. VijfHart is een befaamde Oracle opleider en ik had mij niet gerealiseerd dat ze veel meer doen dan alleen Oracle en Java. Ondertussen doe ik veel SQL Server beheer cursussen voor VijfHart, alsmede een Microsoft BI cursus. Hoogtepunt en schot in de roos is misschien wel de cursus SQL Server Admin voor Oracle DBA’s. Sparren over databases met ervaren Oracle mensen. Daar waar ervaring van docent en cursisten samenkomt en er veel interactie ontstaat, daar leert iedereen het meest. Slides blijven uiteindelijk toch maar gewoon slides.

Het mooiste aan mijn huidige werk is de afwisseling. Als ZZP’er zit ik elke week weer ergens anders. De ene keer als consultant de andere keer als docent. Soms BI specialist, soms database specialist. Maar het mooiste blijft als mensen verder komen door iets wat ik zeg of doe, of dat nou in de praktijk is, of tijdens een cursus. Hoewel afwisseling erg leuk is, is het ook mooi om geregeld terug te keren bij dezelfde klant zoals ik dat met VijfHart heb. VijfHart heeft zelf goede, leuke mensen in dienst. En ze zijn in staat elke keer weer goede en leuke cursisten binnen te halen. Dat maakt dat ik er graag kom. En met alle andere cursussen die er op de planning staan … genoeg keuze om er een keer als cursist heen te gaan.

Bekijk het assortiment Microsoft Opleidingen op onze website.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid