Docent aan het woord: Rob Zoeteweij

Vertel in het kort wat over jezelf en jouw achtergrond/ervaring.

Ik ben in 1985 in het Oracle wereldje terecht gekomen. Als systeembeheerder bij het Ministerie van L & V in Den Haag, begonnen met het werken met de toenmalige Oracle Release 3 op DEC VAX/VMS. Na hier 2 jaar ervaring mee op hebben gedaan ben ik betrokken geweest bij diverse ontwikkeltrajecten rondom de Oracle Database.Rob Zoeteweij is Oracle Docent bij Vijfhart

Ontwikkeling van applicaties werd gedaan op basis van SQL*Forms, SQL*Menu en RPT/RPF en later met OracleDesigner en OracleDeveloper. Toen applicaties meer en meer via Internet Browser beschikbaar moesten worden werden deze tools deels vervangen door Web Forms (OracleForms via een Applet in de browser) en OraclePortal.

Ik ben lange tijd betrokken geweest bij de ontwikkeling en implementatie van standaard financiële pakketten als EQ en Decade Financials.  Daarmee ook veel ervaring opgedaan in het verzorgen van presentaties en trainingen.

De afgelopen 7 jaar hebben voor mij voornamelijk in het teken gestaan van Oracle Consultancy werkzaamheden. Waarvan een kleine 3 jaar voor Oracle Consultancy en de laatste 4 jaar als zelfstandig consultant. Hierbij heeft de focus voornamelijk gelegen op Oracle RAC, ASM en Oracle Enterprise Manager Grid Control (OEM GC) in het bijzonder.

Na mijn periode bij Oracle Consultancy waar ik bij diverse klanten installatie en inrichting heb gedaan van OEM GC, ben ik me verder gaan specialiseren in deze tool. Ik verzorg regelmatig presentaties op het vlak van OEM GC via o.a. OGH, DOAG (Duitse Oracle gebruikersgroep) en UKOUG (UK Oracle gebruikersgroep) en heb een aantal malen gepresenteerd op o.a. Oracle Open World.

Welke cursussen verzorg je voor Vijfhart?

Ik verzorg een 5 daagse training Oracle Enterprise Manager Grid Control, waarin gedetailleerd wordt ingegaan op diverse aspecten van deze complete beheersomgeving.

Tevens verzorg ik een aantal specials, welke ingaan op een aantal specifieke aspecten binnen OEM GC zoals:

Hoe kom je aan jouw praktijkervaring en hoe breng je deze over op de cursisten?

Ik heb inmiddels bij een 10-tal bedrijven en organisaties installatie gedaan en ben o.a. bij de Rabobank, Shell en de ING Bank voor geruime tijd betrokken geweest bij de implementatie van OEM GC. Waarbij de werkzaamheden niet alleen technisch van aard zijn, maar ook zeker organisatorische aspecten kent.  De ervaring welke ik hierbij heb opgedaan vormt voor mij de basis van de training. Zo zijn bijvoorbeeld alle oefeningen welke tijdens de training worden gedaan, gebaseerd op praktijksituaties.

Vragen welke door de cursisten worden gesteld worden dan ook niet beantwoord op basis van de productdocumentatie, maar op basis van praktijkvoorbeelden.

Ik probeer zoveel mogelijk mijn ervaringen met OEM GC te delen met anderen, o.a. via mijn Blog http://oemgc.wordpress.com

Hoe belangrijk is interactie tussen deelnemers en hoe zorg je hiervoor?

Tijdens de training bespreek ik veelvuldig toepassingen en oefeningen met voorbeelden uit de praktijk. Het feit dat ik inmiddels 25 jaar ervaring heb met diverse Oracle producten en technologie stelt mij ook in staat om specifieke situaties welke bestaan bij de cursisten bespreekbaar te maken. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk de cursisten te laten vertellen over hun specifieke uitdagingen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Wat geeft jou de voldoening in het geven van een cursus?

Ik vind het een absolute uitdaging om het enthousiasme wat ik zelf heb over de mogelijkheden van het product in de praktijk over te brengen aan de cursisten. Tevens geeft het voldoening als je merkt dat tijdens de training cursisten veelal aangeven dat ze diverse mogelijkheden zien binnen hun eigen werkomgeving.

Wat vind je van de samenwerking met 5hart? Waarom geef je les bij Vijfhart?

Ik vind het erg goed dat 5Hart werkt met docenten, welke dagelijks zelf met de  “laarzen in de klei staan” en zodoende in staat zijn om een training af te stemmen op praktijkvoorbeelden.

Verder vind ik dat de training faciliteiten goed en professioneel zijn verzorgd.

Welke Vijfhart cursus zou je zelf nog eens willen volgen?

Ik zou nog wel eens de cursus Oracle APEX Ontwikkelaar willen volgen

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid