Gartner’s Business Intelligence en Analytics Platforms Magic Quadrant

 

Ook dit jaar heeft Gartner weer een nieuwe versie gepubliceerd van Gartner’s Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms met daarin een samenvatting van de ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence en de bijbehorende tools.

 

Jaarlijkse evaluatie technologie leveranciers

Gartner is een onderzoeksbureau dat jaarlijks een evaluatie van softwareplatformen voor datavisualisatie, rapportages en geavanceerde analyses publiceert. Het Magic Quadrant is een alom gerespecteerde marktanalyse tool, die verschillende leveranciers in de technologie markt onderzoekt en beoordeelt, en is bedoeld om bedrijven te voorzien van een evaluatie van de kracht en mogelijkheden van een leverancier.

Gartner Kwadrant

Wat zegt de kwalificatie ‘leider’ ?

Bedrijven in het Leaders Quadrant bewijzen volgens Gartner, dat ze een stabiele kracht zijn in de markt, sterk kunnen innoveren op basis van hun bestaande producten en betrouwbaar zijn voor het invullen van enterprise-klasse behoeften. Ze hebben hun technische bekwaamheid reeds bewezen en hebben het vermogen om diensten te leveren aan een brede range van klanten. Ze kunnen verschillende klantoplossingen leveren als stand-alone dienst maar ook volledige geïntegreerd met andere diensten. Tableau, Qlik en Microsoft zijn door Gartner in het leiderskwadrant van 2016 geplaatst.

2016 opmerkelijk anders dan voorgaande jaren

Het Magic Quadrant voor 2016 ziet er opmerkelijk anders uit dan in de voorgaande jaren. James Fisher, Qlik VP Global Product Marketing, vertelt dat er duidelijk een verschuiving is van gecentraliseerde IT ontwikkelomgeving naar een omgeving waarbij ontwikkelt wordt met en door de business. Hierbij verschuift BI van ‘rapporteren met een beetje analyse’ naar ‘analyse met een beetje rapporteren’. Dit jaar werd het Quadrant gedomineerd door BI vendors waar gebruiksgemak en behendigheid in combinatie met governance de boventoon voerde.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Relevante trainingen:

Microsoft Business Intelligence
–  Qlikview
–  Tableau Introductie

 

 

 

 

 

Tags:
Business IntelligenceGartner's Magic QuadrantMicrosoft BIQlikviewTableau
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid