Groovy & Grails: stop searching for the holy grail

De populariteit van het Grails framework voor het maken van web applicaties in een Java omgeving neemt steeds meer toe. British Sky Broadcasting, Vodafone Music Store, LinkedIn, Tropicana, Biglots en Netflix gebruiken Grails voor hun high-volume klanten websites of voor hun eigen intranet web applicaties.

Voor meer informatie over Groovy en Grails cursussen
en opleidingen check de vijfhart site.

De toenemende populariteit is te verklaren, omdat het framework gebouwd is op bestaande en bewezen Java frameworks als Spring en Hibernate. Daarnaast neemt de snelheid waarmee de applicaties gebouwd kunnen worden toe en kunnen ontwikkelaars sneller reageren op veranderende wensen en eisen. Grails biedt de mogelijkheid om de Groovy programmeertaal te gebruiken waardoor ontwikkelaars expressiever hun code kunnen schrijven en met minder regels.

Grails biedt verder een duidelijke standaard manier van werken en conventies prefereren boven configuratie (convention-over-configuration), waardoor de structuur van een applicatie meteen duidelijk is en je ook snel aan de slag kan.

Uiteindelijk kan een web applicatie die met Grails is gemaakt overal uitgevoerd worden waar een Java Virtual Machine (JVM) aanwezig is. De applicatie kan gedeployed worden in applicaties servers of web containers als Tomcat, JBoss, Glassfish, IBM Websphere en Oracle Weblogic.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid