Gratis Windows 10 update

Windows 10 upgrade

Microsoft heeft tijdens de laatste presentatie van Windows 10 bekend gemaakt dat gebruikers van Windows 7,  Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 kosteloos kunnen updaten naar het nieuwe besturingssysteem gedurende het eerste jaar. Latere berichtgeving van Microsoft meldt dat dit niet geldt voor bedrijven die gebruik maken van de Enterprise-versie.

Voor consumenten en kleine ondernemingen betekent dit meer dan een eenmalige update. Als gebruikers eenmaal het apparaat hebben geüpdatet, kunnen zij kosteloos gebruik blijven maken van verdere updates van Windows 10.

Windows 10 feitelijk de laatste versie

De push naar updates voor vele gebruikers is voor Microsoft een strategische stap. Microsoft zegt Windows meer te zien als een service dan als een verzameling van losstaande versies van een besturingssysteem. Windows 10 wordt dan ook de Windows-versie voor zowel pc’s, tablets en smartphones met een sterke nadruk op samenwerking. Het is daarom logisch dat zoveel mogelijk apparaten Windows 10 gebruiken en door de gratis update krijgt Microsoft relatief makkelijk een grote groep gebruikers op één platform.

Voor ontwikkelaars wordt het ook interessanter om toepassingen te ontwikkelen voor Windows 10. Door het beperkte bereik van Windows 8 en Windows 8.1 haken veel ontwikkelaars af als het gaat om apps voor de Windows 8 Store.

Wat is er nieuw in Windows 10? Window 10 3D

De meest belangrijke veranderingen die je van Windows 10 kan verwachten zijn:

  • Het startmenu (in aangepaste vorm) is terug!
  • Windows 10 komt uit voor zowel pc’s, tablets als smartphones.
  • Er komt een nieuwe browser met nieuwe functionaliteiten: Spartan.
  • De virtuele stem assistent Cortana wordt ook beschikbaar voor de pc.
  • Windows wordt holografisch (3D).

Zelf aan de slag met Windows 10! Microsoft Learning Partner

Windows 10 is reeds in Beta beschikbaar. Ontwikkelaars, systeembeheerders en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het Windows Insider Program, waarmee ze alvast een testversie van Windows 10 kunnen downloaden. Naar verwachting wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft eind 2015 officieel gelanceerd, en uiteraard kan je dan bij ons terecht voor het vergaren van de door jouw benodigde kennis! Als Microsoft Learning Partner zorgen wij er namelijk continu voor dat ons aanbod perfect aansluit op het, nog altijd groeiende, Microsoft portfolio.

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid