ITIL krijgt er een “Practitioner” kwalificatie bij!

ITIL-PractitionerAXELOS, een joint venture van de Britse overheid en specialist in outsourcing van businessprocessen Capita, kondigde in maart van dit jaar de nieuwe ITIL Practitioner-kwalificatie aan op het ITSM Leadership Congress in Singapore.

ITIL Practitioner is ontwikkeld om organisaties en individuen te helpen de waarde van de inzet van ITIL te verhogen door additionele, op de praktijk gerichte handvaten te bieden om het ITIL-raamwerk te omarmen en aan te passen naar de behoefte van de business die het ondersteunt. De kwalificatie is een trede hoger dan ‘ITIL Foundation’ – de graad voor professionals die de basis van IT Service Management (ITSM) onder de knie hebben.

Kaimar Karu, hoofd ITSM bij AXELOS: “ITIL is het overkoepelende raamwerk waarin alle goede praktijkkennis in ITSM wereldwijd wordt samengebracht. Traditioneel is ITIL gericht op het ‘wat’ en het ‘waarom’, waarbij het aan de ITIL-beoefenaar wordt overgelaten om de leidraad toe te passen op hun specifieke organisatorische context en de beste manieren te vinden om het ‘hoe’ te omarmen en aan te passen. Terwijl good practices ontstaan, evolueren en groeien, is de behoefte voor meer praktische richtsnoeren aanmerkelijk toegenomen.”

ITIL Practitioner richt zich daarom op:

  • Praktische richtlijnen om Continual Service Improvement (CSI) te maximaliseren.
  • Verbetering van de bekwaamheid van professionals om ITIL in hun dagelijkse werk toe te passen voor maximalisering van organisatorische voordelen.
  • Het gebruikmaken van geëvolueerde technologie als automation, real-time reporting en cloud computing om het quality of service-design te verbeteren en de efficiëntie van service delivery te verhogen.
  • Het benutten van andere filosofiën, raamwerken, good practices en methodologieën waaronder Lean, DevOps, Agile and SIAM om de waarde van ITSM te verhogen.

Binnenkort komt AXELOS met een schema voor professionele ontwikkeling waaraan professionals hun kennis kunnen toetsen. Het eerste examen voor ITIL Practitioner zal eind dit jaar wereldwijd beschikbaar komen. De kwalificatie komt naast de bestaande niveaus Foundation, Intermediate, Expert and Master.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid