Java populairste programmeertaal

Java is wederom veruit de populairste programmeertaal in de TIOBE Programmerindex. Het heeft ruim 20 procent marktaandeel. Java heeft daarmee weer het niveau van juli 2009 gehaald, wellicht mede dankzij het recente JavaOne congres in oktober. C en C++ volgen op de resp. tweede en derde plaats, waarbij C 17 procent marktaandeel heeft. De TIOBE Programmerindex wordt maandelijks geupdate.

Een stukje geschiedenis..Java
Van oorsprong (1995) een Object georiënteerde (Object Oriënted) platformonafhankelijke programmeertaal en nauw verwant met de programmeertaal C++. Het is ontwikkeld door James Gosling en Sun Microsystems. Vaak wordt een kop koffie afgebeeld, dit heeft zijn oorsprong in de voorliefde voor koffie van de ontwikkelaars van de programmeertaal.

In eerste instantie was Java bedoeld voor kleine elektronische apparaten. Later werd het bekend door de mogelijkheid om applets in webpagina’s op te nemen. Door kleine verschillen in versies tussen diverse browsers was die populariteit van korte duur.

Hernieuwde belangstelling kwam door Just In Time compilatie, waardoor programma’s beduidend sneller in de Java Virtual Machine (JVM) konden worden uitgevoerd. Sindsdien draaien veel server applicaties erop en is Java ook steeds belangrijker geworden als ontwikkeltaal voor mobiele telefoons, TV’s en SIM-kaarten.

Ook Java leren programmeren?
Sinds 1984 staat Vijfhart voor kwaliteit. Samen met Java specialisten zorgen wij er continu voor dat ons aanbod perfect aansluit op de inhoud van zowel Java 7 als 8. U maakt een keuze uit een groot aantal lesprogramma’s. Wilt u starten met programmeren? Uw OCA of OCP Certificering behalen? Meer weten over Design Patterns, Mobile App development of alles halen uit de verschillende Frameworks zoals bijvoorbeeld Spring, Hibernate of ADF?

Met docenten uit de praktijk, de keuze uit klassikaal of persoonlijk begeleid onderwijs en een groot aantal opleidingsniveaus bieden wij voor elke professional een training die perfect aansluit op zijn of haar wensen.

Klik hier voor een overzicht van al onze Java trainingen!

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid