Microsoft: Office 2016 voor Windows op 22 sept

microsoft

Eind deze maand komt de nieuwste versie van het welbekende kantoorsoftwarepakket, Office 2016, beschikbaar voor het grote publiek. Daarnaast zegt Microsoft dat bedrijven die een Office 365 ProPlus-abonnement hebben, voortaan de mogelijkheid krijgen updates uit te stellen.

Bij monde van topvrouw Julia White laat Microsoft weten dat Office 2016 op 22 september beschikbaar komt voor het grote publiek. Wie daarnaast een zogeheten volume licensing agreement heeft, kan de nieuwste versie van het softwarepakket vanaf 1 oktober binnenhalen.

Het kantoorpakket met Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote verscheen in juli al voor OS X. Het bevat onder meer de mogelijkheid om bestanden standaard op te slaan in de onlineopslagdienst OneDrive. Ook kunnen gebruikers onder andere tekstbestanden realtime samen met anderen bewerken.

Voor Office 365 ProPlus-gebruikers heeft Microsoft daarnaast enkele wijzigingen doorgevoerd in het updaten van Office. Zo komen Office-gebruikers met een ProPlus-abonnement die al jaren de recentste versie automatisch krijgen aangeboden, voortaan standaard terecht in de Current Branch. Behalve de naam betekent dit niets nieuws.

Wel een nieuwigheid is dat Microsoft voor bedrijven een andere branch introduceert, namelijk de Current Branch for Business. Dit houdt in dat bedrijven met een ProPlus-abonnement ervoor kunnen kiezen om enkele maanden na een update de laatste versie pas door te voeren. Op deze manier hebben systeembeheerders de tijd om de software binnen hun organisatie eerst te testen.

Bedrijven kunnen kiezen uit drie momenten om de laatste Office-versies te installeren. Telkens zitten daar vier maanden tussen. Zo kunnen bedrijven aangeven dat ze niet deze maand, maar pas in februari of in juni de laatste Office-versie willen installeren. Die versies bevatten dan ook de laatste beveiligingsupdates, meldt Microsoft na het evalueren van feedback.

Bronnen: TechCrunch, Tweakers, Microsoft
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid