Microsoft integreert versies in Windows 9

Satya NadellaSoftwareleverancier Microsoft gaat de Windows-besturingssystemen voor verschillende platformen in Windows 9 samenvoegen. Dat heeft Microsoft-ceo Satya Nadella aan investeerders laten weten. Microsoft gaat dus met één Windows voor alle apparaten komen. Momenteel heeft het softwarehuis Windows 8.1 voor desktops, worden tablets met Windows RT uitgerust en draait Windows Phone op mobiele telefoons.

Naar verwachting komt Microsoft in april 2015 met Windows 9 op de markt. Dit zal dus de eerste Windows-versie zijn die voor meerdere schermgroottes geschikt is.

Voorheen werkte verschillende teams aan verschillende Windows-versies. Microsoft had dit al teruggebracht naar één team met een gedeelde architectuur. Hierdoor kan het softwarehuis universele Windows-apps gaan ontwikkelen die op alle apparaten werken.

Microsoft-ceo Satya Nadella verwacht veel van universele Windows-apps, want momenteel maken relatief weinig mensen gebruik van apps voor Windows Phone, terwijl dagelijks meer dan een miljard mensen van Windows gebruikmaken op hun desktop of laptop.

Bron: www.computable.nl
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid