Migratie naar Oracle Database 12c, welke new features zijn er beschikbaar?

Een migratie naar Oracle Database 12c uitvoeren? Deze new features helpen u!

Wanneer u overweegt om te gaan migreren naar Oracle Database 12c is het goed om te weten welke new features er beschikbaar zijn om u te ondersteunen bij deze migratie.

In dit blogartikel geven wij u een uitleg over verschillende new features die u kunnen helpen bij de migratie naar Oracle Database 12c.

Onderstaand treft u een opsomming aan van de new features inclusief een toelichting per onderdeel.

  • New Pre-Upgrade Information Tool
  • Parallel Processing for Database Upgrade
  • Enhanced Pre and Post Upgrade Summary Report
  • Grid Infrastructure Upgrade Enhancements
  • Oracle XML Database
  • Multitennant Architectuur

New Pre-Upgrade Information Tool
Preupgrd.sql is is een nieuwe naam voor de  upgrade information tool van  Oracle en vervangt het utlu121s.sql script. De tool zal een 2 tal scripts een 1 logfile maken welke voor en na de upgrade gebruikt kunnen worden.

Parallel Processing for Database Upgrade
Voor 12c kon men alleen het compileren van objecten parallel laten plaatsvinden, vanaf 12c kan het gehele upgrade proces parallel plaatsvinden. Gebruikt men de DBUA dan zal dit gevraagd worden, doet men liever e.e.a. via de commandline zal men het catctl.pl script moeten gebruiken.

Enhanced Pre and Post Upgrade Summary Report
Informatie over de status voor en na een upgrade is belangrijk om mede de succesfactor te kunnen bepalen. Ook op dit gebied zijn er functionele verbeteringen.

Grid Infrastructure Upgrade Enhancements
GRID infrastructure installatie/upgrade heeft het eenvoudiger gemaakt om de root scripts uit te kunnen voeren. Vroeger moest men per node het script uitvoeren als root user. Nu, na het opgeven van de juist credentials, is dit een onderdeel van de upgrade.

Oracle XML Database
XML database is standaard onderdeel geworden van de 12c instance. Oracle Enterprise Manager express, op volger van DBconsole, maakt hier gebruikt van.

Multitenant Architectuur
Een van de meest bijzonder features in 12c is Oracle multitenant database, ook wel pluggable databases genoemd.  Tijdens de upgrade strategie krijg je hier ook mee te maken.  Kies je voor dit nieuwe container concept of blijf je nog bij de oude non-CDB concept?

Meer weten over de genoemde new features?

Wilt u, of gaat, migreren naar Oracle Database 12c? Volg dan:
Cursus migreren naar Oracle Database 12c

Meer weten over de mogelijkheden die de Oracle Multitenant Database u kan bieden? Volg dan:  Cursus: Oracle Database 12c: Multitenant Database

Tevens verzorgen wij de aankomende periode een tweetal gratis thema-avonden over deze onderwerpen.

Thema-avond Oracle Database 12c: New Features

Thema-avond Oracle Database 12c: Multitenant

Meer informatie? Een vrijblijvend opleidingsadvies of wilt u zich inschrijven?
Neem dan contact met ons op!

Vijfhart IT-Opleidingen
088 – 542 78 48
info@vijfhart.nl

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid