Migratie van Oracle iAS naar Oracle WebLogic (Applicatie) Server 11g in veel organisaties aan de orde

Hoewel versie 12c van de WebLogic Applicatie Server al uit is, merken we dat veel bedrijven en instellingen de laatste maanden vrijwillig (of min-of-meer gedwongen) door Oracle of een pakket-leverancier over gaan van Oracle Internet ApplicatieServer (iAS) naar Oracle WebLogic Server (WLS) 11g.

WebLogic is het oorspronkelijke BEA WebLogic ApplicatieServer platform. Aangezien beide applicatieservers JEE compliant zijn, zou in ieder geval het migreren van java-applicaties makkelijk moeten zijn van iAS naar een geïnstalleerde WLS. In de praktijk is dat gelukkig ook zo. Echter, het installeren en configureren en beheren (en daarnaast de monitoring, diagnostics en tuning) van WLS is volledig anders dan hoe dat bij de iAS ging. Verder is het feit dat een JEE applicatie draait op een nieuwe/andere JEE applicatieserver helaas geen garantie dat de applicatie ook met een goede performance draait.
In eigenlijk alle gevallen moet er goed naar de gehele Oracle stack inclusief Java Virtual Machine (JVM) worden gekeken met de beschikbare monitoring en diagnostic tooling (o.a. WLS Administration Console, RJockit Mission Control en Oracle Enterprise Manager) om daarmee optimale settings voor de beschikbare WLS-parameters te komen.

WebLogic thema-avond

Omdat Vijfhart veel vragen kreeg over WLS zijn wij enige tijd geleden tijdens de thema-avond ingegaan op installatie en configuratie, monitoring en tuning en troubleshooting van WLS  en op de beschikbare trainingen voor de verschillende onderwerpen.

WebLogic cursusaanbod

Vijfhart heeft op dit moment een viertal WLS cursussen beschikbaar.

 1. WebLogic 11g Essentials
  In deze één daagse training leert u de essentiele basisbegrippen rondom de architectuur, beheer, monitoring en diagnose van WebLogic (Applicatie) Server van Oracle (voorheen BEA WebLogic). In één dag bent u helemaal op de hoogte en kunt u vragen stellen rond bijv. uw migratie van Oracle internet Applicatie Server (iAS) en Oracle Containers 4 Java (OC4J) naar Oracle WebLogic. de doelgroep voor de training Oracle Weblogic 11g Essentials zijn: Beginnende WebLogic Administrators, (Technische) projectleiders, Ontwikkelaars (SOA/BPM & Web applications), Testers en (Technisch) management die een overzicht van Oracle WebLogic willen krijgen.
  Voorkennis
  Voor deze training is geen voorkennis benodigd
 2. WebLogic 11g Basic Administration
  In deze vierdaagse Weblogic Basic Administration training leert u de essentiële basisbegrippen rondom de architectuur, beheer, monitoring en diagnose van WebLogic (Applicatie) Server van Oracle (voorheen BEA WebLogic). Daarnaast wordt een overzicht gegeven van alle noodzakelijk administratieve taken van een WLS beheerder, komt de architectuur van de WebLogic Server (WLS) zoals domains, managed servers en nodes aan bod. Gedurende de cursus is er tevens de gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld uw migratie van Oracle internet Applicatie Server (iAS) en Oracle Containers 4 Java (OC4J) naar Oracle WebLogic. De doelgroep voor de training Oracle Weblogic 11g Basic Administration is beginnende WebLogic Administrators, (Technische) projectleiders, Ontwikkelaars (SOA/BPM & Web applications), Testers en (Technisch) management die meer inzicht in Oracle WebLogic willen krijgen. Daarnaast merken we dat ook functioneel applicatie- en technisch (database) beheerders, functioneel en technisch ontwerpers en ontwikkelaars naar deze cursus komen.
  Voorkennis
  Geadviseerde voorkennis is Client/Server en TCP/IP netwerk concepten en basis Linux commando′s
 3. WebLogic 11g Advanced Administration
  In deze vierdaagse WebLogic Advanced Administration training gaat u dieper in op de configuratie en beheer van de WebLogic (Applicatie) Server van Oracle (voorheen BEA WebLogic). We gaan in detail in op clustering, het opzetten en inrichten van enterprise messaging en authenticatie en het gebruik van de WebLogic Server Administration Console en de WebLogic Server Scripting Tool (WLST). De doelgroep voor deze training zijn gevorderde WebLogic administrators, support engineers, Web en andere Technische administrators en Ontwikkelaars (SOA/BPM & Web applications).
  Voorkennis
  Als voorkennis adviseren wij de cursus Oracle Weblogic 11g Basic Administration of vergelijkbare kennis
 4. WebLogic 11g Monitoring, Tuning en Troubleshooting
  Dit is de meest gevraagde WLS maattraining op dit moment. In deze driedaagse training wordt geleerd om de WebLogic Server via een beproefde tuning methodologie te tunen voor optimale performance. De verschillende monitoring tools zoals JvisualVM, JRockit Mission Control komen allemaal aan de orde. Verder komen tools voor profiling en troubleshooting aan bod zoals WebLogic Diagnostics Framework, WebLogic Scripting Tool en het al genoemde JRocket Mission Control aan bod. De doelgroep cursus Oracle Weblogic 11g: Monitoring, Tuning en Troubleshooting is WebLogic beheerders en Technisch applicatiebeheerders.
  Voorkennis
  Als voorkennis adviseren wij, Oracle Weblogic 11g Basic Administration of vergelijkbare kennis,  WebLogic Server basiskennis evenals basis Linux administrative en shell commando′s, basis J2EE kennis.
Meer informatie of een vrijblijvend opleidingsadvies?
Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!
Vijfhart IT-Opleidingen
088- 542 78 48
info@vijfhart.nl

 

Tags:
MiddlewareOracleOracle Fusion MiddlewareOracle iASWeblogicWeblogic Server
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid