Oracle Database 12c en In-Memory SAP gecertificeerd & ondersteund

Oracle en SAP blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat Oracle Database-technologieën beschikbaar zijn voor klanten met SAP-applicaties

Oracle Database In-Memory is gecertificeerd door SAP voor gebruik met SAP-oplossingen, Oracle_SAP-346x214gebaseerd op het SAP NetWeaver® 7.x-technologieplatform. Klanten kunnen nu SAP-applicaties gebruiken in combinatie met Oracle Database In-Memory om realtime data-analytics toe te passen samen met realtime transactieverwerking op hun bestaande applicaties. Dit door SAP-tabellen toe te voegen aan de in-memory column store. Dit betekent een voortzetting van de samenwerking tussen beide partijen om tegemoet te komen aan de vraag van klanten om SAP-software te draaien op Oracle-technologie. Eerder dit jaar certificeerde SAP Oracle Database 12c, Oracle Exadata Database Machine X5-2 en Oracle Exalogic Elastic Cloud X5-2 voor gebruik met SAP-oplossingen.

Oracle Database In-Memory is een jaar geleden geïntroduceerd. In zijn eerste jaar zijn de verkopen bijna drie keer zo hoog als die van alle nieuwe Oracle Database 11g-mogelijkheden gecombineerd. Klanten zijn verheugd over de eenvoudige adoptie en de potentiële prestatiewinst die te behalen is met Oracle Database In-Memory.

“De bedrijfskritische financiële managementsystemen van Lion Corporation bevatten SAP-applicaties die draaien op Oracle Database. Dit heeft zich bewezen als een stabiele oplossing die onze business heeft geholpen te groeien en efficiënter te worden”, zegt Masatoshi Utsunomiya, directeur van de Integrated Systems Division bij Lion Corporation. “Dankzij de SAP-certificering van Oracle Database In-Memory zijn we zeer benieuwd naar hoe de realtime snelheid en applicatietransparantie van Oracle Database In-Memory ons nog verder kan doen ontwikkelen tot een realtime organisatie.”

“Oracle Database is de nummer één database onder SAP-klanten wereldwijd. De certificering door SAP van Oracle Database In-Memory geeft – in combinatie met de uitgebreide reseller- en supportovereenkomsten – aan hoe belangrijk deze is”, zegt Andy Mendelsohn, executive vicepresident, Database Server Technologies bij Oracle. “Klanten zijn ervan verzekerd dat hun SAP-applicaties die draaien op Oracle Database en Oracle Engineered Systems volledig ondersteund zijn. Oracle Database In-Memory voorziet wederzijdse klanten van een hoogwaardige in-memory-oplossing van Oracle.”

“Het feit dat SAP in maart 2015 Oracle Database 12c certificeerde en slechts drie maanden later Oracle Database In-Memory, bewijst hoe compatibel Oracle Database In-Memory is met bestaande applicaties”, zegt Carl Olofson, research vicepresident, Application Development and Deployment bij IDC. “Dit is belangrijk voor klanten die nu een keuze hebben om de laatste Oracle-technologie te gebruiken met bestaande SAP-applicaties.”

Oracle Database In-Memory biedt een unieke dual-format architectuur die snelle analytics combineert met high-performance OLTP. De oplossing verwerkt data op een snelheid van miljarden rijen per seconde in plaats van miljoenen en maakt analytics mogelijk, direct in OLTP-databases. Daarmee vermindert het vertragingen en verbetert het de nauwkeurigheid. Oracle Database In-Memory is eenvoudig te implementeren onder elke bestaande applicatie die compatibel is met de Oracle Database. Applicatieveranderingen zijn niet vereist. Oracle Database In-Memory gebruikt Oracle’s volwassen scale-up-, scale-out- en storage tiering-technologieën om workloads van elke omvang kosteneffectief te kunnen draaien. Oracle Database In-Memory omvat alle bewezen functionaliteiten van Oracle Database 12c, waaronder de geavanceerde en robuuste high availability-oplossingen die worden belichaamd in de populaire Maximum Availability Architecture (MAA).

Bron: Oracle

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid