SQL Server Certificering

SQL Server MCTS en MCITP Certificeringen

Voor veel mensen is certificeren van belang. Bedrijven vragen het vaak van hun medewerkers. Soms om kosten te kunnen verantwoorden door behaalde certificaten tegenover opleidingskosten te zetten.

SQL Server 2012 Certificering
Over de SQL Server 2012 cerificering is
de blogpost SQL Server 2012 Certificering gemaakt.

Onderstaande trainingen bieden we in januari 2013 aan;

Training: Certified Data Center Professional (CDCP)
Actieprijs:€1380,=

Training:Certified Data Center Specialist (CDCS)
Actieprijs:€2050,=

Training: Certified Data Center Expert(CDCE)
Actieprijs:€3495,=

Training: Certified Data Center Facilities Operations Manager (CDFOM)
Actieprijs:€2050,=

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen!
Contact: Vijfhart team


Vaak ook om de partnerstatus van het bedrijf bij Microsoft te behouden. En voor detacheringsclubs is het belangrijk voor hun concurrentiepositie. Ook voor werknemers zelf kan het geen kwaad: een certificering staat altijd goed op uw CV. De laatste jaren is echter bij elke nieuwe versie van SQL Server een nieuwe certificeringsstructuur gekomen.Hieronder zet ik kort de huidige stand van zaken op een rij. Dat is de certificering voor SQL Server 2008, voor 2008 R2 is geen aparte certificering.

Er zijn een aantal niveau’s waarop u zich kunt certificeren. Over het algemeen zijn alleen de eerste twee van belang.

  1. De basiscertificering is MCTS, ofwel Microsoft Certified Technology Specialist. Het idee hier is dat je dagelijks ‘achter de knoppen’ zit en dus de verschillende features kan implementeren danwel beheren.
  2. De vervolgcertificering is MCITP, Microsoft Certifified IT Professional. Dit is meer gericht op de architect rol, waarbij je dus moet beslissen in welke scenario’s welke features toe te passen.


Los van deze twee niveau’s van certificeren onderscheid Microsoft drie verschillende functies met betrekking tot SQL Server.

  1. Er zijn ontwikkelaars, mensen die databases opzetten, tabellen maken, stored procedures schrijven, kortom implementaties doen.
  2. Daarnaast zijn er de beheerders, mensen die zich bezighouden met recovery strategieen, security, troubleshooting etc.
  3. En ten slotte zijn er de Business Intelligence mensen die zich bezighouden met BI implementaties en dus werken met Integration Services, Analysis Services en Reporting Services.

Dit leidt daarmee tot drie verschillende certificeringen op MCTS niveau. Elk vereist het behalen van één enkel examen. Ook zijn er drie MCITP certificering die elk eerst het behalen van de overeenkomstige MCTS vereisen.

In onderstaande tabel ziet u de certificeringen met de bijbehorende examens die u moet halen.

MCTS:

Certificering Examens
SQL Server 2008, Implementation and Maintenance 70-432: Microsoft SQL Server 2008, Installation and Maintenance
SQL Server 2008, Database Development 70-433: Microsoft SQL Server 2008, Database Development
SQL Server 2008, Business Intelligence Development and Maintenance 70-448: Microsoft SQL Server 2008, Business Intelligence Development and Maintenance

MCITP:

Certificering Examens
Database Administrator 2008 70-450: Designing, Optimizing and Maintaining a Database Server Infrastructure using Microsoft SQL Server 2008
Database Developer 2008 70-451: Designing Database Solutions and Data Access Using Microsoft SQL Server 2008
Business Intelligence Developer 2008 70-452: Designing a Business Intelligence Infrastructure Using Microsoft SQL Server 2008

De volledige informatie vindt u op www.microsoft.com/learning.

Op https://acc.vijfhart.nl/microsoft-sql-server.htm vindt u informatie over onze cursussen die u voorbereiden op de examens.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Aanmelden nieuwsbrief
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid