Thema avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA)

Thema avond Oracle EXADATA

Introductie

Oracle heeft sinds de acquisitie van Sun Microsystems ook hardware in het portfolio. In de jaren voorafgaand aan deze acquisitie 

maakten Sun en Oracle ook al samen plannen voor een hardware configuratie, specifiek bedoeld om er database(s) zo optimaal mogelijk op te kunnen laten functioneren. De database machine van destijds, “raw iron” geheten, ligt alweer lang achter ons. Tegenwoordig spreekt men bij Oracle van Oracle Engineered Systems. Hiermee worden server configuraties bedoeld welke bestaan uit een combinatie van hard- en software welke ontwikkeld zijn om optimaal te kunnen samenwerken. Zodoende de slogan hiernaast.
De twee typen systemen waarop wordt gedoeld zijn onder andere de Oracle Database Appliance (ODA) en Oracle Exadata. Oracle heeft met deze systemen niet alleen haar visie vorm gegeven, maar inmiddels ook meer en meer klanten weten te overtuigen van het nut en de noodzaak van dergelijke systemen.

Thema avond

Vijfhart organiseert op 30 april 2014 een thema avond over de onderwerpen Exadata en Oracle Database Appliance.  Tijdens deze thema-avond, verzorgd Klaas-Jan Jongsma werkzaam bij VX Company, een presentatie waarbij zowel de ODA als de Exadata systemen uitgebreid aan bod komen. Klaas-Jan is dagelijks bij klanten aan het werk met deze systemen en kan derhalve goed en duidelijk overbrengen wat er zoal komt kijken bij de installatie en werking van deze systemen.

Gedurende de presentatie wordt er ingegaan waarom o.a. deployment, onderhoud en support van deze high available systemen erg snel en vooral eenvoudig kan worden uitgevoerd. Tevens is er tijdens deze avond uitgebreid ruimte om vragen te stellen.

Doelgroep

De doelgroep voor deze thema avond zijn Database en Application Server Operators alsmede Administrators die zich verder willen specialiseren. Ook zijn (Technisch) projectleiders, en Oracle Ontwikkelaars welkom die meer van deze systemen willen weten.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over ruime Oracle database ervaring beschikken. Kennis dient op het niveau te zijn van de cursussen:

Onderwerpen

Tijdens de thema-avond Oracle Exadata en Oracle Database Appliance (ODA) worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Inleiding
 • De engineered systems familie
 • Oracle Database Appliance (ODA)
 • ODA: De hardware
 • ODA: ODA en Oracle Virtual Machine (OVM)
 • ODA: Oracle Appliance Kit, beheer simpel gemaakt
 • Exadata introductie
 • Exadata: Hardware
 • Exadata: Infiniband, de levenslijn
 • Exadata: De storage cells, het hart van Exadata
 • Exadata: SQL offloading
 • Exadata vs. ODA
 • Afronding

 

Aanmelden
Aanmelden voor deze thema avond is gratis.
Inschrijven kan hier, of door een mail te sturen naar info@vijfhart.nl
Even bellen kan natuurlijk ook: Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 – 542 78 48.
De ontvangst is vanaf 17:00 uur op onze cursuslocatie te Nieuwegein.
Voor broodjes wordt gezorgd, daarna starten we om 18:00 uur met de sessie welke tot circa 21:00 uur duurt.

Oracle-exadata-oracle-database-appliance.jpg

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid