Time management: verstandig omgaan met je tijd

Niet alles kan tegelijk en niet alles heeft evenveel haast. Goed timemanagement houdt in dat je prioriteiten stelt en activiteiten realistisch plant. De voordelen van hiervan zijn:

  • minder stress
  • zorgvuldiger en efficiënter werken
  • een goede planning zorgt voor duidelijkheid

Een taak uitvoeren kost altijd tijd. Ook de kleine klusjes. Je kunt alleen een goede planning maken als je weet hoeveel tijd een activiteit kost. Als je vaak tijd te kort komt, dan is het verstandig eens een week lang bij te houden hoeveel tijd je met al je dagelijkse dingen kwijt bent.

Veel mensen plannen te optimistisch of ‘vergeten’ bepaalde activiteiten in te calculeren. Als je een stuk moet schrijven, moet je informatie verzamelen en misschien nog wat telefoontjes plegen om dingen na te vragen. Als je dan alleen de tijd die je nodig hebt voor het schrijven inplant, dan kom je tijd te kort. Wees alert op het woordje ‘even’. ‘Even’ een stuk schrijven, of ‘even’ de vergadering voorbereiden duidt erop dat je niet hebt nagedacht over hoeveel tijd de klus werkelijk kost.

Als je moe bent, ben je minder geconcentreerd en kosten dingen meer tijd. Plan moeilijke klussen op het tijdstip waarop je de meeste energie hebt. Voor ochtendmensen zal dat meestal ’s ochtends zijn, voor anderen zal dat wat later op de dag zijn.

Nieuw: Cursus Time management!
Op zoek naar manieren om alles uit je werkdag te halen? Met de cursus Time management leer je prioriteiten stellen en benut je je dag optimaal. Haal ook meer uit je werkdag en stel niet langer zaken uit, maar handel ze vandaag af. Deze cursus staat in het teken van social learning. Zelfredzaamheid staat dan ook centraal. Dus niet puur theorie leren, maar ook alles in de praktijk oefenen.

Wat is Social Learning?Time management
Uit onderzoek is gebleken dat mensen 80% van alle kennis opdoen via informeel leren. Social learning omvat dan ook het combineren van ‘formele’ opleidingen met ‘informeel’ kennis delen en creëren. Het informeel kennis delen wordt meestal ondersteund met sociale internet tools. Denk daarbij aan forum discussies, chat, bloggen, wiki’s, gedeelde video’s etc.

Hoe het werkt!
Na de persoonlijke intake kijken we wat jouw valkuilen en leerdoelen zijn. Op basis van de intake krijg je een persoonlijke opdracht. Daarna volgt de eerste contactdag. We gaan aan de slag! In jouw praktijksituatie ga je aan de slag met het geleerde en jouw persoonlijke leerdoelen. Wat volgt is de tweede contactdag, we gaan de puntjes op de ‘i’ zetten. Via mijn.vijfhart.nl kun je 3 maanden lang samen en met je medecursisten leren. Het doel van deze cursus is om je te leren hoe je jouw tijd zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken. Je zult er zakelijk (maar ook privé) enorm veel profijt van hebben.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid