Vijfhart: kennispartner in de Digitale Transformatie

Ontmoet Vijfhart tijdens Microsoft Inspire – Las Vegas 15 t/m 18 juli

Ga met ons mee in de rollercoaster van de digitale transformatie.

Vorig jaar tijdens MS Inspire kondigden we Vijfhart Business Transities aan. Een dienst om commerciële organisaties te begeleiden bij succesvolle transities. Deze trainingssessies zijn gericht op de transformatie van het sales proces én de sales medewerker! Deze sessies zijn gericht op de verandering van een organisatie en daarmee ook uitstekend toepasbaar binnen de hele organisatie, inclusief management, technisch personeel en alle kenniswerkers binnen de organisatie.

In februari van dit jaar is een speciale sessie voor Microsoft Partners gehouden rondom deze business transities. Tijdens deze sessie gingen we in op de veranderende diensten, mede als gevolg van ontwikkelingen in de Cloud die zorgen voor een verandering binnen een organisatie, en daarmee voor een verandering die moet plaatsvinden in de medewerkers van zo’n organisatie. Bekijk hier de aftermovie.

Gelinkt aan de digitale transformatie heeft Vijfhart de volgende aandachtsgebieden:

Samen groeien met de Vijfhart Groeimonitor

Vijfhart gelooft dat de opleider zoals we die nu kennen in de toekomst niet meer bestaat. Door de toenemende snelheid van de digitale ontwikkeling, verandert niet alleen de organisatie, maar ook de rol van de opleider. Wij nemen dan ook graag de rol van groeipartner op ons. Met de Vijfhart Groeimonitor® meten wij het niveau van de aanwezige competenties van medewerkers binnen jouw organisatie. Ook meten we de gewenste competenties per rol of functie.

Op basis van de uitkomsten van de Vijfhart Groeimonitor® volgt een fit/gap analyse van de huidige situatie tegenover de gewenste situatie. De uitkomsten beantwoorden veel vragen op HR-gebied:

•             Hoe zet ik mijn opleidingsbudget het meest efficiënt in?

•             Welke persoonlijke groeipaden bied ik mijn werknemers aan?

•             Welke competenties hebben we in huis en welke moeten we inhuren / outsourcen?

Persoonlijke verandering in die Digitale transformatie

De techniek verandert snel, het gebruiken van oplossingen uit de Cloud en het bieden van diensten rondom de Cloud zorgt voor veranderingen binnen organisaties. Met die veranderingen komen nieuwe technieken (Azure, Linux, Open Source, GitHub) en een nieuwe manier van werken (onder andere Agile, Scrum en Devops). Dit vereist nogal wat van de IT professional en de kenniswerker in het algemeen. Goed samenwerken gaat verder dan het juiste gebruik van de tools (ook al is daar vaak nog genoeg in te verbeteren), maar gaat om communicatie, elkaar snappen en begrijpen hoe je het meest effectief en/of efficiënt met elkaar kan werken. Scrum teams, DevOps organisaties, zelforganiserende teams, het gaat allemaal niet vanzelf. Een mooi hulpmiddel in deze persoonlijke verandering is DISC, een instrument dat inzicht geeft in je eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen, privé en in je werk!

Visie van Vijfhart: leren leren en persoonlijk leren met Soft Skills als cement.

Continuous learning, een leven lang leren, leren van de wieg tot het graf, de lerende organisatie, allemaal termen die de laatste paar jaar steeds vaker naar voren komen als het gaat om de snelheid waarmee techniek verandert. MOOC’s, Microsoft Virtual Academy, Pluralsight, Moc on Demand, Learning as a Service, Youtube, maar ook een breed aanbod aan opleiders met verschillende vormen van training, van klassieke klassikale training tot bootcamp, van persoonlijk begeleid tot e-learning en allerlei blended vormen. Kennis vergaren lijkt binnen handbereik, maar hoe zorg je er nu voor dat je dit ook werkelijk doet en dat je op de juiste manier traint! Van de 100 mensen die een e-learning beginnen ronden 7 hem maar af en hoeveel video’s van voetbal iemand ook kijkt, hij of zij wordt er niets beter van als je zelf nooit voetbalt! Aan de andere kant kan e-learning prima ingezet worden voor awareness trainingen, als onderdeel van een trainingsprogramma of als “just in time” learning; ik heb voor mijn werk nú een bepaalde vaardigheid, techniek en/of voorbeeld nodig en ik zoek de juiste training/de juiste video op.

Hoe zorg ik nu voor een blijvende positieve gedragsverandering zodat mijn mensen op de juiste manier gebruik maken van alle middelen en trainingen zoals ook een professioneel sporter traint, namelijk regelmatig, afwisselend en afgestemd op zijn of haar voorkeuren, talent, ambitie, situatie maar ook afgestemd op wedstrijden, vakanties etc. De manier waarop een professioneel sporter traint kunnen we ook vertalen naar de training van een IT professional. Ook hierin kunnen voorkeuren, talent, ambitie en persoonlijke situatie meegenomen worden om een optimaal trainingstraject te verzorgen met gebruik van verschillende trainingsmiddelen op verschillende momenten.

De visie van Vijfhart is dat we ons blijven richten op het trainen van de IT professional en de kenniswerker en dat Hard Skills de daarbij de bakstenen zijn, maar Soft Skills het cement. Wij geloven dat het zorgen voor persoonlijke groei essentieel is voor een succesvolle medewerker en daarmee voor een succesvolle organisatie!

Het Soft Skills portfolio van Vijfhart is gebaseerd op DISC als instrument voor inzicht en op het model van BJ Fogg voor het verkrijgen van de blijvende positieve gedragsverandering.

De toekomst van leren – Join the ride

Bastiaan, Taco, Lucas en Enne-Jan komen graag in gesprek met Microsoft Partners om te horen hoe jullie aankijken tegen de toekomst van leren, hoe jullie aankijken tegen de verschillende leermiddelen en hoe jullie geholpen zijn om blijvend te excelleren in een steeds sneller veranderende wereld. Hoe kunnen wij dé partner zijn in de rollercoaster van de digitale transformatie.

We ontmoeten je graag in het Holland House om in gesprek te komen. Kom naar het Holland House op zondag 15 juli om 15:00 uur of op maandag 16 juli om 17:00 uur! Om aan te geven hoe graag we samen met jullie in deze achtbaan willen stappen belonen we jullie input met een kaartje voor de rollercoaster in hotel New York-New York!  Wil je één-op-één met één van ons spreken en/of kan je niet op zondag of maandag, dan plannen we graag een ander moment met je in. Uiteraard ontvang je ook dan een kaartje voor de achtbaan als blijk van waardering.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Enne-Jan via e.wierda@5hart.nl of op nummer 088 – 542 78 49

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid