Vijfhart lanceert ANSI/TIA-942 trainingen!

ANSI-TIA-942-Training
In samenwerking met EPI lanceert Vijfhart IT-Opleidingen Nederlands- en Engelstalige trainingen gericht op de ANSI/TIA 942 standaard. Deze trainingen zijn wereldwijd door exameninstituut EXIN geaccrediteerd.

Ontstaan van de trainingen
Datacenters vormen het middelpunt van veel organisaties. Uitval hiervan kan grote verliezen veroorzaken voor bedrijven. Dit heeft ertoe geleid dat organisaties op verschillende niveaus meer zekerheid inbouwen, zoals op facilitair en infrastructureel vlak binnen het datacenter, maar ook in de ICT laag. Ondanks dat hierbij de adviezen van verschillende leveranciers en consultants worden opgevolgd en er gekeken wordt naar beschikbare marktinformatie kan dit toch leiden tot onder- of overwaardering van bepaalde specificaties. Een goede reden om algemeen geaccepteerde standaarden te hanteren als basis voor het ontwerp en de bouw van een datacenter.

Wat is ANSI/TIA-942?
ANSI/TIA-942 is een internationaal erkende standaard gericht op datacenters en specificeert voorschriften en richtlijnen voor het ontwerpen en bouwen van een datacenter. Deze standaard is bedoeld voor gebruik door ontwerpers die dienen te beschikken over uitgebreide kennis van datacenter design, waarin veel aandacht noodzakelijk is voor zaken als architectuur-, mechanische, elektriciteits- en telecom-eisen en richtlijnen. Dergelijke eisen en richtlijnen worden niet altijd meer compleet gedekt door generieke richtlijnen en zogenoemde ′standaarden′.
Begrip van de bedoeling van de ANSI/TIA-942 standaard is van fundamenteel belang, niet alleen voor de succesvolle implementatie van een datacenter, maar ook voor duurzame bedrijfsvoering.

Welke trainingen zijn toegevoegd, en wat wordt er behandeld?
In eerste instantie zijn er 2 verschillende trainingen toegevoegd aan het datacenter training framework, het complete raamwerk met specifiek op datacenters gerichte trainingen.
Als eerste gaat het hier om de training Certified TIA-942 Design Consultant (CTDC). Tijdens deze driedaagse training leert de deelnemer hoe een ANSI/TIA-942 compliant datacenter ontworpen kan worden. De training geeft een duidelijk beeld van de eisen van de ANSI/TIA-942 standaard en de mogelijke implementatievarianten. De training is zo opgezet dat deze geschikt is voor alle typen datacenters, of het nu gaat om enterprise datacenters, multi-tenant of third party datacenters zoals co-locaties, managed services en cloud service providers.

De daarop volgende training, genaamd Certified ANSI/TIA-942 Internal Auditor (CTIA) bouwt verder op de technische kennis die is opgedaan tijdens de Certified ANSI/TIA-942 Design Consultant (CTDC) training. De CTIA training stelt deelnemers in staat om kennis en vaardigheden te ontwikkelen om zelfstandig een interne audit op te zetten. Deze audit wordt opgebouwd uit algemeen erkende auditprincipes, procedures en technieken welke geheel in lijn staan met de ISO-19011 audit richtlijnen.
In 2014 wordt de training Certified TIA-942 External Auditor (CTEA) nog toegevoegd aan het trainingsaanbod. Meer informatie over deze training volgt.

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

ANSI-TIA-942-Certification

Zoals voor alle trainingen binnen het data center training framework geldt dat deze bedoeld zijn voor professionals werkzaam in of rondom een datacenter / computerruimte. De CTDC training is daarnaast specifiek gericht op personen die betrokken zijn bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van bedrijfskritische datacenters.

De CTIA training richt zich op personen die verantwoordelijk zijn voor het kwaliteitsbeleid, governance/besturing en risicomanagement binnen een organisatie. Tevens is deze cursus bedoeld voor technische experts, projectmanagers, consultants, interne auditoren, compliance officers en iedereen die betrokken is bij de naleving van een certificering volgens de ANSI/TIA-942 standaard. Dit geldt zowel vanuit het oogpunt van een eindgebruiker als van een leverancier.

Meer informatie?

Wanneer u op zoek bent naar inhoudelijke informatie over de ANSI/TIA-942 trainingen bekijk dan hier de cursusbeschrijvingen:

Wilt u een vrijblijvend opleidingsadvies, een offerte of uzelf inschrijven voor een van onze datacenter trainingen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

Het Datacenter Training Framework
Het Datacenter Training Framework
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid