Waarom kiezen voor Oracle Data Integrator 12c (ODI 12c)?

Voor we deze vraag kunnen beantwoorden willen we u eerst het volgende voorleggen:

Waarom Data Warehousing?Datawarehouse-cursus

Wanneer u begint met het introduceren van een Data Warehouse binnen uw organisatie is het goed om u zich eerst af te vragen, waarom Data Warehousing nodig is. Want alleen de noodzaak om bepaalde bedrijfsinformatie te kunnen tonen, om daarmee bijvoorbeeld kosten te verlagen of de omzet te verhogen, is onvoldoende. We kunnen immers ook met rapportagetools direct onze bronsystemen raadplegen en de gevraagde gegevens opleveren. Wanneer u geïntegreerde informatie wilt hebben, die over meerdere bronsystemen gaat, dan is een Data Warehouse echter de perfecte oplossing. Goed beschouwd is Data Warehousing dus het toepassen van een technisch trucje, omdat operationele systemen niet geschikt zijn voor analysedoeleinden. Geïntegreerde bedrijfsgegevens dienen uiteindelijk beslissers binnen een organisatie te ondersteunen bij het nemen van beslissingen: Acties. We willen de data uit verschillende bronsystemen flexibel, snel en simpel kunnen analyseren, om bedrijfsbeslissingen te ondersteunen.

Waarom gebruikmaken van de Oracle Data Integrator 12c ELT-tool in plaats van de nu gebruikelijke ETL-tools voor het ontwikkelen van een Data Warehouse?

Goede performance; ODI’s ELT architectuur maakt gebruik van uiteenlopende RDBMS capaciteiten om de data te verwerken en te transformeren.  Deze aanpak zorgt voor optimale performance door de capaciteiten van het DBMS te gebruiken.

Eenvoudig in gebruik; ODI is in vergelijking tot veel andere ETL intuïtief en eenvoudig in gebruik. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van eenmaal gemaakte componenten (Knowledge Modules) die het maken van een transformatie vereenvoudigen.

Real-time Datawarehousing; ODI combineert drie stijlen van data-integratie: gegevens gebaseerd, event based, en service gebaseerd. ODI verenigt de verwerking van gebeurtenissen in real time via haar geavanceerde Changed Data Capture mogelijkheden.

Declaratief ontwerp; ODI verkort de uitvoering met haar ‘Declaratief ontwerp’ benadering. Ontwerpers specificeren wat ze willen bereiken met hun gegevens, en vervolgens genereert de tool de details van hoe de taak uit te voeren. Hierdoor worden het aantal en de complexiteit van de stappen sterk verminderd, wat op zijn beurt de bouwtijd verkort. Automatische codegeneratie vermindert verder de leercurve voor ontwikkelaars en minimialiseert de testtijd.

Knowledge Modules; ‘Knowledge Modules’ vormen de kern van de ODI architectuur. Ze maken alle ODI processen modulair, flexibel en uitbreidbaar. ‘Knowledge Modules’ definiëren de templates voor het genereren van code voor de verschillende acties. ODI levert een uitgebreide bibliotheek met  ‘Knowledge Modules’ mee, die kunnen worden gewijzigd naar de specifieke klantbehoeften.

Eenvoudige upgrade van Oracle Warehouse Builder (OWB) naar Oracle Data Integrator 12c; Veel klanten hebben jarenlang in OWB geïnvesteerd. Om voor deze klanten een overgang naar ODI mogelijk te maken is een migratiepad uitgezet:

  1. ODI12 heeft de mogelijkheid om bestaande OWB jobs direct vanuit ODI Studio aan te roepen. Hiermee is een geleidelijke overgang van OWB naar ODI mogelijk.
  2. Een automatische conversie van OWB objecten naar ODI objecten is mogelijk. Ongeveer 90% van alle OWB objecten kan hierdoor automatisch overgezet worden naar ODI.

Bij Vijfhart komen we in onze cursus “Oracle Data Integrator 12c” uitgebreid terug op alle aspecten rondom het gebruik van deze Data Warehouse tool.
In 4 dagen leert u de concepten en het gebruik van deze ELT-tool.

ODI-Cursus

Meer weten over ODI 12c?

Bekijk dan onze ODI 12c cursuspagina.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook contact opnemen met het Vijfhart team zij helpen u graag verder!

 

Auteur: Frank Kuijpers
odi@kuijpers.cc

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid