Domain Name System

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

*** Acceptatie data *** Dankzij Internet en intranet hebben we onze netwerken letterlijk en figuurlijk steeds verder kunnen uitbreiden. Inherent aan die groei is echter dat het beheer van namen en adressen binnen deze netwerken steeds complexer wordt. Wereldwijd werd het beheer van hostnamen en bijbehorende IP-adressen al snel te omvangrijk voor één centrale database. Maar ook binnen omvangrijke interne netwerkstructuren is het bijhouden van individuele lokale files (zoals /etc/hosts) haast ondoenlijk geworden. Om het beheer van hostnamen en bijbehorende IP-adressen te
optimaliseren werd het Domain Name System (DNS) ontwikkeld. Het DNS biedt vele voordelen ten opzichte van de klassieke /etc/hosts file. Het inrichten en beheren ervan vragen van de netwerkbeheerder echter een behoorlijk inzicht in werking en configuratie van het DNS. Deze cursus helpt u op weg naar een gestructureerde inrichting van namen en netwerkadressen op de DNS-nameserver.

Doel

 • De cursus verschaft inzicht in de werking en configuratie van DNS en stelt je in staat hosts en IP-adressen op de server beter in te richten en te beheren met behulp van DNS. Je leert hoe een DNS-server op te zetten en efficiënt te beheren.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor systeembeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer van hosts in een TCP/IP-netwerk met DNS, of systeembeheerders die willen kennismaken met de mogelijkheden van DNS.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Linux/UNIX deel 1 of vergelijkbare kennis.
Linux applicatiebeheer of vergelijkbare kennis.
Linux/UNIX TCP/IP-netwerken of vergelijkbare kennis.
Je bent gewend te werken met een command-line omgeving. Omdat de cursus in een UNIX/Linux-omgeving wordt gegeven, is het praktisch als je ervaring hebt in het gebruik van UNIX/Linux. Ruime ervaring in een omgeving die daarop lijkt, zoals de command-box uit Windows, is echter ook voldoende. Tevens is het van belang dat je beschikt over praktische kennis van netwerken. Je kent de inhoud van begrippen als client en server, weet het verschil tussen IP-adressen en hostnamen, bent op de hoogte van het feit dat machines meerdere IP-adressen kunnen hebben en hebt
enigszins inzicht in het functioneren van netwerkverbindingen (routering). Kennis van systeembeheer is zeker een pre, maar niet noodzakelijk. Je hebt deze kennis bijvoorbeeld opgedaan in onze cursussen "Linux/UNIX deel 1", gevolgd door "Linux/UNIX systeembeheer en -concepten" en eventueel "Linux/UNIX TCP/IP-netwerken" of in onze cursus "Linux voor Microsoft-beheerders".

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Linux systeembeheer of vergelijkbare kennis.

Bijzonderheden

 • Deze cursus wordt verzorgd door AT Computing, het kennisinstituut in open-source technologieën. AT Computing is onderdeel van de Vijfhart Groep.
Persoonlijk advies?

Matthijs Kuipers

Accountmanager

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Domain Name System

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     AkkoordIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Andere reviews

     ervaringen verzameld via Logo Springtest

     Lucienne Groenendaal

     Secretarieel medewerkster

     "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

     9

     Ariana Scheepers

     "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

     10

     Eric Pos

     Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

     "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

     9
     Betalen op later moment
     Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
     8,3 gemiddeld op Springest
     Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
     Pageloader
     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Wij helpen je graag

     Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


     Cursus: Domain Name System

      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag


      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: Domain Name System

       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

       Domain Name System

        Naam

        E-mailadres

        Telefoonnummer

        Opmerking of vraag

        Lesmethoden

        Jij  bent ons uitgangspunt

        Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

        Persoonlijk begeleid
        Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

        Klassikale cursus
        Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

        FusionTeach
        FusionTeach is onze blended lesmethode en bied je de juiste mix van online en offline leren. Je krijgt les en steun van een gecertificeerde en ervaren trainer tijdens praktijkdagen op één van onze locaties.  En met onze online leeromgeving kun je overal en altijd leren. Met een op maat gemaakt opleidingsplan volg je de leerroute die past bij je kennisniveau en wensen. Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je groeit!

        FusionTeach Office
        Efficiënter werken met Microsoft Office bespaart veel werk en tijd. Meet het huidige kennisniveau en bepaal welke kennis nodig is. Met FusionTeach Office volg je je persoonlijke leerroute. Meer weten?

        Meer informatie
        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        Algemene voorwaarden

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid