ggergger

Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

*** Acceptatie data ***
Java 8 OCP casus training: Programming Language deel 2
Wil jij je Oracle Certified Professional certificaat behalen? Doe extra praktijkervaring op in het toepassen van API’s in deze praktische 3-daagse OCP Java casus training. Alle onderdelen binnen het toepassen van API’s in de praktijk, komen aan bod en je kunt zelf kiezen aan welk onderdeel van de casus je extra tijd wilt besteden. Ook is er ruimte voor het één op één stellen van al je vragen. Je kunt starten wanneer je wilt!  Kies voor de specialist in Java en volg de OCP Java 8 training bij Vijfhart.

Het doel van deze Java 8 training
Je doet praktische ervaring op met het programmeren op OCP Java niveau. Als je de Java training deel 2 hebt gevolgd, is deze casus een geschikt vervolg om praktijkervaring op te doen in het toepassen van diverse API’s. Tijdens deze training oefen je onder andere met de Java.nio package, die een toegankelijke manier biedt om met bestanden te werken. Heb je de casus van Java 8 deel 1 gemaakt, gebruik dan je eigen API.

Onderwerpen die we behandelen

 • Enums
 • Java.io en Java.nio
 • JDBC
 • Streams
 • Lokalisatie en resource bundles
 • Formattering van getallen en datums
 • Lambda expressies

Wil je weten welke onderdelen nog meer aanbod komen? Bekijk de lijst met onderwerpen.

Voor jou geschikt?
Wil je met Java 8 gaan programmeren of je alvast voorbereiden op een casus van het OCP Java examen? Dan is deze training echt een aanrader!

De OCP casus die we behandelen:
Als basis wordt een Tree-API geleverd. Hiermee zet je objecten in een boomstructuur. Je leest een opgegeven directory in, in een Tree API. Daarna berekenen we statistieken over de directories en bestanden. De informatie wordt ook geformatteerd en gelokaliseerd met behulp van resource bundles. Als tijdens het bouwen van de applicatie blijkt dat de performance te wensen over laat, dan wordt de Tree API (waar mogelijk) gerefactored. Hierbij gebruiken we onder andere parallelle streams. Ook het doorlopen van de boomstructuur zelf is mogelijk. Verderop in de casus werken we met memo’s. De memo’s staan ook in boomstructuur, en worden in een andere applicatie uitgewerkt. In deze eenvoudige toepassing is het de uitdaging om een vorm van persistentie te regelen. Hierbij passen we het Data Access Object (DAO) design pattern toe. De memo’s worden via een DAO object opgeslagen in het file system of in de database. En worden daar ook weer uit opgehaald.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Inleiding Object-Oriëntatie en UML of vergelijkbare kennis.
Java 8 Programming Language deel 2 of vergelijkbare kennis.
Java 8 Programming Language deel 1 of vergelijkbare kennis.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Java 8 Programming Language deel 1: OCA Casus of vergelijkbare kennis.
OCA Java SE 8 Programmer Examentraining (1Z0-808) of vergelijkbare kennis.

Bijzonderheden

Bij de training ontvang je toegang tot onze electronische leeromgeving mijn.vijfhart.nl. Hier vind je al het benodigde cursusmateriaal.
Persoonlijk advies?

Matthijs Kuipers

Accountmanager

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     AkkoordIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Andere reviews

     ervaringen verzameld via Logo Springtest

     Lucienne Groenendaal

     Secretarieel medewerkster

     "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

     9

     Ariana Scheepers

     "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

     10

     Eric Pos

     Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

     "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

     9
     Betalen op later moment
     Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
     8,3 gemiddeld op Springest
     Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
     Pageloader
     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Wij helpen je graag

     Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


     Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag


      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

       Java 8 Programming Language deel 2: OCP Casus

        Naam

        E-mailadres

        Telefoonnummer

        Opmerking of vraag

        Lesmethoden

        Jij  bent ons uitgangspunt

        Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

        Persoonlijk begeleid
        Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

        Klassikale cursus
        Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

        FusionTeach
        FusionTeach is onze blended lesmethode en bied je de juiste mix van online en offline leren. Je krijgt les en steun van een gecertificeerde en ervaren trainer tijdens praktijkdagen op één van onze locaties.  En met onze online leeromgeving kun je overal en altijd leren. Met een op maat gemaakt opleidingsplan volg je de leerroute die past bij je kennisniveau en wensen. Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je groeit!

        FusionTeach Office
        Efficiënter werken met Microsoft Office bespaart veel werk en tijd. Meet het huidige kennisniveau en bepaal welke kennis nodig is. Met FusionTeach Office volg je je persoonlijke leerroute. Meer weten?

        Meer informatie
        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        Algemene voorwaarden

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid