Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stack

Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stackspecial

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

*** Acceptatie data *** De microservices architectuur is een moderne ontwerp keuze voor het implementeren van bedrijfsapplicaties. In plaats van één grote applicatie, met de nodige performance uitdagingen, bouw je kleine herbruikbare componenten (microservices) die samenwerken om hetzelfde doel te realiseren. Wat voorheen één groot “probleem” was deel je nu op in kleine “probleempjes”. Deze zijn vaak makkelijker te begrijpen en ook makkelijker te beheren.

Elke microservice is een op zich staande applicatie, ontworpen voor een specifieke taak. Dit betekent dat ook de complexiteit zich beperkt tot de specifieke taak en makkelijker is te begrijpen. Voordeel hiervan is dat een ontwikkelaar kan inspringen en in relatief korte tijd de werking van de microservice onder de knie krijgt. Is er extra vraag naar de functionaliteit? In no time deploy je een extra microservice om aan de grotere vraag te voldoen. Is de piek voorbij zet je de microservice weer uit om middelen te besparen.

Omdat elke microservice maar één taak heeft kun voor een microservice meerdere instances hebben en hiermee een hogere uptime garanderen. Als je bijvoorbeeld twee instances hebt, kun je er één als back up inzetten. Dit geeft de gelegenheid voor “rolling updates” je vervangt de versie terwijl de oude nog aan het werk is.

Het lastige is : waar je voorheen over één applicatie moest nadenken, zijn dat er nu meerdere applicaties. Voorheen dacht je na over één of een paar machines, nu zijn dat meerdere machines. Omdat elke microservice op zichzelf staand is heb je een netwerk nodig voor de onderlinge communicatie. Op dat vlak liggen nu de uitdagingen. Gelukkig zijn er bedrijven als Spring, Netflix en Spotify die ervaring hebben hiermee.

In deze complete microservices training leer je deze problemen op te lossen. Je begint met het opzetten van je eigen Spring Boot microservices. Je verbindt ze met elkaar en ondersteunde services zoals SQL en NoSQL databases. Daarnaast leer je opschalen, afschalen en testen in je eigen Docker cloud. Tenslotte leer je te loggen met de Elastic Stack (ELK) en bouw je handige dashboards in Grafana.

Doel

 • Na het volgen van deze training kun je een simpele applicatie maken op basis van mircoservices. Deze architectuur is schaalbaar, test zelf, is redundant en draait in een container. We gebruiken hiervoor de meest gangbare technologieën van dit moment zoals : Spring Boot, Spring Cloud, Swagger, Docker, Docker Compose, Docker Swarm, Rancher, PostgreSQL, Cassandra, Prometheus, Grafana en ELK

Doelgroep

Developers and DevOps

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Java 8 Programming Language deel 1 of vergelijkbare kennis.
Je bent bekend met Maven
Kennis van Spring is handig, echter Spring Boot is zo makkelijk dat elke ontwikkelaar het makkelijk oppakt.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Maven 3 of vergelijkbare kennis.

Persoonlijk advies?

Matthijs Kuipers

Accountmanager

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stack

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     AkkoordIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Andere reviews

     ervaringen verzameld via Logo Springtest

     Lucienne Groenendaal

     Secretarieel medewerkster

     "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

     9

     Ariana Scheepers

     "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

     10

     Eric Pos

     Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

     "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

     9
     Betalen op later moment
     Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
     8,3 gemiddeld op Springest
     Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
     Pageloader
     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Wij helpen je graag

     Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


     Cursus: Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stack

      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag


      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stack

       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

       Microservices with Spring Boot, Docker and the Netflix Stack

        Naam

        E-mailadres

        Telefoonnummer

        Opmerking of vraag

        Lesmethoden

        Jij  bent ons uitgangspunt

        Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

        Persoonlijk begeleid
        Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

        Klassikale cursus
        Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

        FusionTeach
        FusionTeach is onze blended lesmethode en bied je de juiste mix van online en offline leren. Je krijgt les en steun van een gecertificeerde en ervaren trainer tijdens praktijkdagen op één van onze locaties.  En met onze online leeromgeving kun je overal en altijd leren. Met een op maat gemaakt opleidingsplan volg je de leerroute die past bij je kennisniveau en wensen. Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je groeit!

        FusionTeach Office
        Efficiënter werken met Microsoft Office bespaart veel werk en tijd. Meet het huidige kennisniveau en bepaal welke kennis nodig is. Met FusionTeach Office volg je je persoonlijke leerroute. Meer weten?

        Meer informatie
        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        Algemene voorwaarden

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid