Verbeter de workflow en zorg voor een snellere deployment start.

Verbeter de workflow en zorg voor een snellere deployment start.

Het blijven werken aan Soft Skills is cruciaal voor de IT’er om succesvol te blijven. Denk daarbij aan het programmeren van AI De afgelopen decennia zijn de IT- en Business onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als gevolg hiervan worden er uit beide vakdisciplines nieuwe (Soft Skills) competenties gevraagd om dit huwelijk zo succesvol en effectief mogelijk vorm te geven.

In deze blog delen we de gemaakte groei van Vijfhart op het gebied van ons soft skills portfolio en delen we succesverhalen van afgelopen jaar. Ook lichten we een tipje van de sluier op wat je in 2019 van ons kan verwachten.

2018: Het jaar van de doorbraak

In 2018 hebben wij naam gemaakt met onze soft skills trainingen. Waar je ons eerder kende van onze Java, Oracle en Microsoft trainingen, hebben wij in 2017 de start gemaakt met het uitbreiden van ons portfolio met soft skills trainingen. Het afgelopen jaar zijn we veel in gesprek geweest met klanten om samen na te denken over welke trainingen voor IT-professionals relevant zijn. Hierdoor is ons portfolio sterk gegroeid; van 4 naar 25 trainingen. En ook in 2019 zal het soft skills portfolio verder uitbreiden.

Het afgelopen jaar hebben we diverse soft skills leertrajecten mogen begeleiden bij verschillende klanten. In deze blog besteden we aandacht aan 2 klantcases welke een goed beeld geven wat we voor organisaties kunnen betekenen.

Klantcase 1:  

In 2018 heeft Vijfhart bij een IT-consultancy organisatie een leertraject gedaan waarin het beter communiceren binnen Agile teams centraal stond. In dit leertraject hebben we d.m.v. de DISC analyse aandacht besteed aan het herkennen en erkennen van de eigen communicatiestijl maar ook die van de ander om zo de communicatie en samenwerking te bevorderen. Daarnaast zijn de deelnemers middels een blended leervorm actief aan de slag gegaan met praktisch presenteren en effectief communiceren. Een van de resultaten van dit leertraject is dat medewerkers een spiegel hebben voorgehouden en zich daardoor bewust zijn geworden van hun gedrag en het effect daarvan op anderen.

Klantcase 2: R&D en Engineering dienstverlener

Bij een andere klant hebben we een leertraject gestart voor een groep consultants om de commerciële bewustwording te vergroten en zo onder andere meer eigenaarschap onder medewerkers te creëren. Vanwege de achtergrond en ervaring van de doelgroep is gekozen om deze in 3 niveaus op te delen en iedere groep een passend programma aan te bieden. Voor een doelgroep is dit een train de trainer programma. Op het moment van schrijven zijn we nu halverwege het leertraject en de eerste resultaten zijn al zichtbaar.

Ben je benieuwd naar onze andere klantcases of heb jij een vraag liggen waar je graag eens over wil sparren? Neem dan contact op met Mirza.. etc.\

Positieve beoordelingen

Met het uitbreiden van ons portfolio kijken wij naar waar de markt behoefte aan heeft en zijn onze trainingen altijd in ontwikkeling. Zo gebruiken we de evaluaties om onze trainingen nog beter aan te sluiten bij de professionalisering van de cursist. Als we terug kijken naar 2018 zien we een paar veel voorkomende positieve beoordelingen:

 • Allereerst onze persoonlijke ontvangst, cursisten voelen zich welkom en op hun gemak. Dat zorgt voor een veilige sfeer die nodig is voor groei en verandering;
 • De groepsgrootte, groot genoeg voor goede interactie, klein genoeg voor een vertrouwde en veilige omgeving;
 • De drang om steeds nieuwe leermiddelen en technologieën voor onze cursisten beschikbaar te stellen om de leerervaring te verbeteren;
 • Een platform dat van iedere training een persoonlijk ontwikkeltraject maakt die zich ook na de training voortzet;
 • Dat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de feedback van onze cursisten om de training nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van onze doelgroep.

2019: Wat kunnen jullie verwachten?

In 2019 starten we met een vernieuwde versie van onze Groeimonitor dienstverlening. Waar eerst alleen de hard skills een rol hadden in de Groeimonitor, is nu ook plaats gemaakt voor de soft skills d.m.v. TMA. Hierdoor maken wij inzichtelijk welke soft skills competenties de medewerker al bezit, welke hij/zij moet ontwikkelen, de verwachte ontwikkelbaarheid van deze competenties en hoe de cursist deze competenties kan ontwikkelen. Hiermee helpen we zowel organisaties als de cursist om meer grip te krijgen en richting te geven aan zijn/haar leerpad.

Ook zal het portfolio uitbreiden op basis van competenties die essentieel zijn binnen het IT werkveld. Onze trainingen onderscheiden zich van een reguliere soft skills partij door de focus op IT. Onze slogan is dan ook: Voor IT, door IT, met IT.

Naast deze ontwikkelingen gaan we onze leertrajecten steeds meer blended aanbieden; een passende mix van leermethoden wat aansluit bij de doelgroep en een positief effect heeft op de leerresultaten.

Bekijk de video
Bekijk de video

.NET trainingen (6)

Programming in C# (M20483)

*** Acceptatie data *** This training course teaches developers the programming skills that are required for developers to create Windows applications using the C# language. During their five days in ...meer

 • 5 dagen
 • 2295,-
 • Klassikaal
Meer info

Introduction to programming (M10975)

*** Acceptatie data *** In this 5-day course, students will learn the basics of computer programming through the use of Microsoft Visual Studio 2013 and either the Visual C# or Visual Basic programmin...meer

 • 5 dagen
 • 2295,-
 • Klassikaal
Meer info
Alle .NET trainingen

Ontmoet onze trainers

Bas van Bahshoven
Bas van Bahshoven
Trainer
Maakt het verschil door:

"De cursisten veel voorbeelden mee te geven uit de praktijk, de do’s en dont’s."

Reviews

“Alle belangrijke technieken uit de BABOK zijn de revue gepasseerd. Hier kan ik zeker wat mee! Docent had een prettige manier van presenteren. Ik heb nog nooit een docent meegemaakt die zoveel gebruik maakte en zo bekwaam is in het gebruik van MS Paint. Dat was mooi om te zien!

Goede balans tussen het behandelen van de theorie en het uitvoeren van casussen (modelleren). Veel aandacht voor de rol van de BA in Agile werkwijze, wat ik erg prettig vond aangezien ik in mijn dagelijkse werkzaamheden daar ook veel mee te maken heb.

Cursuslocatie en de faciliteiten op/van de cursuslocatie waren goed.”

8,3

Gebaseerd
op 450+ ervaringen

Reviews
Schrijf je nu in voor de laatste plekken bij Dasa devops fundamentals Inschrijven
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid