BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

Wist je dat….

Vijfhart is verkozen tot opleider van het jaar door Computable

Algemeen

Waarom de cursus BPM, BPMN en BPMS in de praktijk volgen?
Veel bedrijven worstelen dagelijks met het in goede banen leiden van verschillende processen. Want hoe zorg je ervoor dat alle elementen (mensen, softwareapplicaties, activiteiten en het beleid) zo op elkaar zijn afgestemd dat er een optimale workflow ontstaat? En als er ergens in het proces iets wijzigt, hoe zorg je dan voor dat de andere afdelingen of elementen hier weet van hebben en in meebewegen? Een lastig vraagstuk waarbij het opzetten van een goede Business Process Management je bij kan helpen.

Wat is Business Process Management (BPM)?
Door te werken met een Business Process Management (BPM) automatiseer en stroomlijn je de verschillende processen die het kloppende hart vormen van jouw ondernemen. BPM helpt jullie bedrijfsstrategie te vertalen naar werkbare processen waardoor het draagvlak in de organisatie wordt vergroot. Daarnaast zorgt Business Proces Management ervoor dat er een standaardisatie komt voor de verschillende bedrijfsprocessen waardoor het makkelijker wordt op de juiste dingen te doen op het juiste moment. En tenslotte helpt BPM organisaties om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te optimaliseren.

Zorgt dit er niet voor dat de organisatie log en stroef wordt? Nee, met een goede BPM-strategie blijft de organisatie juist wendbaar en kun je sneller inspelen op veranderingen en doorvoeren van verbeteringen.

Wat is Business Process Management Systemen (BPMS)?
Met behulp van een applicatie kunnen we ervoor zorgen dat de BPM grotendeels automatische verloopt. Deze applicatie noemen we een Business Process Management Systeem (BPMS). Het BPMS zorgt ervoor dat de processen die binnen het bedrijf zijn afgesproken vanaf een centrale plek zijn te beheren, zijn te analyseren en zijn te optimaliseren. Tijdens deze cursus zullen we de werking en de implementatie van een BPMS uitvoerig bespreken.

Doel

 • Tijdens deze cursus bespreken we de architectuur van applicaties waarmee BPM grotendeels is te automatiseren. Deze Business Process Management Systemen (BPMS) bieden de mogelijkheid het uitvoeren, analyseren en optimaliseren van end-to-end business processen centraal te beheren. Dit met als doel een beter begrip van process management en procesmodellering te krijgen.

Doelgroep

In het bijzonder kunnen we 2 doelgroepen onderscheiden:

Corporate en overheidsorganisaties die een formele manier zoeken om elk aspect van hun bedrijfsprocessen met inbegrip van bedrijfsactiviteiten, organisaties, berichten inclusief hun doorstroom, deelnemers en regels te beschrijven.
Projectgroepen die op zoek zijn naar een betere manier van communicatie tussen technologie en business.

De cursus is met name geschikt voor Enterprise architecten, business & systeemanalysten en Business Process eigenaars

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

Leesvaardigheid Engels.
Windows basiskennis.
Enige kennis van activity diagrams en workflow concepten is nuttig.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

Service Oriented Architecture (SOA) concepten of vergelijkbare kennis.

Persoonlijk advies?

Matthijs Kuipers

Accountmanager

Onderwerpen

 • Introduction
 • BPM Overview
 • Architecture of a BPM System
 • Understanding Basic Concepts and Architecture
 • Modeling a process with BPMN
 • A Simple Business Process
 • Fault Handling and Exception Management
 • New Features in BPMN 2.0
 • Adapter support in a BPMS
 • Core BPMS features and Interfaces
 • BPM as enabler of SOA: Key architecture components
 • Governance and Business strategy
 • Choosing the right approach

Planning & Prijs

Pageloader
Alle prijzen zijn excl. BTW.
Meer informatie over incompany of maatwerk
Cursus: BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over de incompany- en maatwerkmogelijkheden van deze cursus.

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Opmerking of vraag


  Wil je meer informatie ontvangen, een vrijblijvende offerte ontvangen of een brochure van deze cursus downloaden? Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt de brochure of informatie binnen één werkdag.


   Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

    Akkoord met opvolging en privacyvoorwaardenIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     AkkoordIk ga akkoord met de privacy voorwaarden

     Andere reviews

     ervaringen verzameld via Logo Springtest

     Lucienne Groenendaal

     Secretarieel medewerkster

     "Training was prima, goede tips gekregen met af en toe een grap en grol. Locatie was prima, goed verzogd vwb koffie/thee, fruit en koekje. Mensen ook zeer vriendelijk. Lunch was perfect en zeer uitgebreid."

     9

     Ariana Scheepers

     "De cursus was goed, en de verzorging ook!Ik heb er veel van opgestoken! De lokatie in Nieuwegein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat is prettig. Tot een volgenden keer."

     10

     Eric Pos

     Procesbeheerder bij Gemeente Amersfoort

     "Ik vond de training erg leerzaam. De inhoud was van een hoog niveau en de docent was goed thuis in de materie. Ik stel het vooral op prijs dat er diep op de concepten werd ingegaan."

     9
     Betalen op later moment
     Schrijf je eerst in en betaal later op rekening of met de Groeikaart.
     8,3 gemiddeld op Springest
     Meer dan 450 cursisten deelden hun ervaring.
     Pageloader
     De cursus is toegevoegd aan jouw favorieten.

     Jouw favorieten kun je bekijken via je profiel (deze vind je in het menu bovenaan de website).

     Wij helpen je graag

     Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


     Cursus: BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

      E-mailadres

      Telefoonnummer

      Opmerking of vraag


      Meer weten

      Vul onderstaand formulier in en je ontvangt meer informatie over deze cursus.


      Cursus: BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

       Wij helpen je graag

       Geen tijd om ons gehele aanbod aan cursussen te bekijken? Of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag. Vul onderstaande vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

       BPM, BPMN en BPMS in de Praktijk

        Naam

        E-mailadres

        Telefoonnummer

        Opmerking of vraag

        Lesmethoden

        Jij  bent ons uitgangspunt

        Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal. Iedereen groeit op zijn eigen manier. Daarom hebben we drie specifieke lesmethoden ontwikkeld.

        Persoonlijk begeleid
        Jij kiest je onderdelen en leert in je eigen tempo. Dit omschrijft persoonlijk begeleid leren het beste. Je behandelt de lesstof zelf op één van onze locaties. Zo kies je alleen de stof die je persoonlijk nodig hebt. Je kennis en de gewenste competenties zijn hierbij de uitgangspunten. Tijdens de cursus beantwoord je meerkeuze- en open vragen. Daarna neem je deze één-op-één door met de trainer. Zo zorgen we ervoor dat je de lesstof aan het einde van de cursus echt beheerst.

        Klassikale cursus
        Bij de klassikale cursussen speelt de interactie met trainer en medecursisten een belangrijke rol in het leerproces. Samen behandelen we de theorie en daarna maak je zelf opdrachten. De antwoorden bespreken we klassikaal. Zo sla je de lesstof beter op en leer je van situaties en vraagstukken in andere bedrijven. Die ervaringen kun je weer doorvertalen naar je eigen organisatie.

        FusionTeach
        FusionTeach is onze blended lesmethode en bied je de juiste mix van online en offline leren. Je krijgt les en steun van een gecertificeerde en ervaren trainer tijdens praktijkdagen op één van onze locaties.  En met onze online leeromgeving kun je overal en altijd leren. Met een op maat gemaakt opleidingsplan volg je de leerroute die past bij je kennisniveau en wensen. Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je groeit!

        FusionTeach Office
        Efficiënter werken met Microsoft Office bespaart veel werk en tijd. Meet het huidige kennisniveau en bepaal welke kennis nodig is. Met FusionTeach Office volg je je persoonlijke leerroute. Meer weten?

        Meer informatie
        Onderwerpen
        Actieve filters: Wis alle filters
        Pageloader
        Algemene voorwaarden

        Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid