Docent beklimt zes keer de Alpe d’HuZes

Als Vijfhart zijn we trots op onze docent Marinus van Hattum die met zijn optimale inspanning zijn beoogde doelstelling heeft behaald. Zes keer (!) heeft hij de Alpe d’HuZes beklommen om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker. Maar liefst € 2.508,25 haalde hij zelf op en zijn team Maasdriel Wit zelfs € 13.428,15. Een mooie prestatie die niet onopgemerkt mag worden.

Marinus over zijn top prestatie:
“Donderdag 2 juni werd voor de 11e keer Alpe d’HuZes georganiseerd. Voor mij begon de dag om half 3 ’s morgens met een stevig ontbijt waarna mijn fietsvriend en ik per auto zijn afgedaald naar de start in Bourg d’Oisans. Dat was direct al een bijzondere ervaring. In iedere bocht waren namelijk de herinneringskaarsen, die er gedurende de voorgaande dagen waren neergezet, al aangestoken. De berg is daardoor prachtig verlicht.

Om half 5 werd het startsein gegeven in het centrum van het dorp en trok een lange stoet wielrenners met verlichting op hun fiets, richting de voet van de berg. Dit jaar startte voor de eerste maal ook de soms grappig verlichte lopers vanuit het dorp.

Het zwaarste gedeelte
En toen begon het klimmen…….Het eerste gedeelte van de eerste klim was wat lastig in je ritme komen omdat goede en minder goede klimmers door elkaar heen starten en ik nogal wat deelnemers voorbij moest. Trouwens, dat eerste gedeelte van de klim was iedere keer 1 van de lastigste gedeelten omdat het direct ook het steilste gedeelte van de beklimming is. De eerste beklimming heb ik afgelegd in 1:29 uur. Na voldoende rust genomen te hebben volgde de volgende beklimmingen. Zeker de eerste 4 beklimmingen, wanneer het lukt om een goed ritme te pakken, is het vaak gewoon leuk, zelfs tijdens een beklimming. Vanwege je stuurbord met je naam wordt je veelal persoonlijk aangemoedigd. In iedere bocht en op vele andere plaatsen langs de route staan supporters je vrolijk toe te schreeuwen. Soms met harde muziek als begeleiding. Bijzonder vond ik vooral een meneer die tussen bocht 2 en 1 stond. (nummering van bochten is van boven naar beneden). Hij was alleen en bevond zich op een afstandje van de overige supporters. Bij alle beklimmingen riep hij mijn naam met een aanmoediging. Meneer heeft dus van ‘s morgens zes tot ‘savonds acht uur, oftewel de hele dag(!), mensen staan aanmoedigen. Geweldig!

Persoonlijke verzorger
Ook de verzorging tijdens de klim was prima geregeld. Op verschillende plaatsen werden water, bouillon, stukjes fruit of stukjes koek uitgedeeld. Een factor die het behalen van de 6 beklimmingen bemoeilijkte was het weer. Het was koud op de berg (10 – 12 graden). De eerste uren was het ook mistig en rond 3 uur ’s middags begon het te regenen. Gelukkig had ik voldoende droge kleding bij me en een geweldige persoonlijke verzorger zijnde onze dochter Emma. Vooral in de afdalingen kreeg ik het erg koud. Met name de afdaling tussen beklimming 5 en 6 was niet alleen erg koud maar ook erg gevaarlijk. Er liepen stroompjes met water over het wegdek. Wanneer je dan ook je voorrem nodig hebt, omdat de achterrem door de regen onvoldoende remkracht heeft, zit je niet lekker op je fiets.

Naar mate de dag vorderde kreeg ik gelukkig weinig last van “volle benen”. Het was meer een totale vermoeidheid die maakt dat het steeds lastiger wordt. Beklimming 6 heeft dan ook zo’n 20 minuten langer geduurd dan de voorgaande beklimmingen. Toch heb ik nooit erg afgezien. Twee dingen gaven kracht en rust. Het gevoel na beklimming 4 dat ik het ging halen en de onvermoeibare aanmoedigingen van supporters, soms in de stromende regen.

Terugblik
Nu na een week de vermoeidheid langzaam verdwijnt overheerst de blijdschap en dankbaarheid. Ik ben blij dat ik het maximale bedrag aan persoonlijke sponsoring heb binnengehaald. Daar was het om te doen! En dankbaar omdat ik deel heb uitgemaakt van dit zeer bijzondere evenement. Bijna 1 week ben je met 10.000 Nederlanders op een berg in Frankrijk, in grote saamhorigheid bezig voor dat ene doel: geld ophalen om sterven aan kanker de wereld uit te werken. En dát maakt deze week zeer speciaal.”

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid