Vijfhart Groeimonitor

Vijfhart Groeimonitor

Werknemers van de toekomst, is jouw bedrijf er klaar voor?

Het klinkt ver weg, maar in de periode 2019-2022 zal een groot deel van de digitale transformatie plaatsvinden. Zo’n 375 miljoen werknemers wereldwijd zullen switchen van baan door digitalisering, automatisering en vooruitgang in de kunstmatige intelligentie. De grootte van deze verandering kun je vergelijken met de industrialisering die plaatsvond in het begin van de 20ste eeuw.

De competenties die bijna elk bedrijf nodig heeft, zullen verschuiven. Veel bedrijven hebben echter niet genoeg zicht op de wijze waarop de digitale transformatie hun bedrijf treft en wat precies benodigd is om toekomstbestendig te blijven. Uit meerdere onderzoeken[i] is echter gebleken dat 94% van de Europese bedrijven zich op korte termijn bezig gaat houden met het bijscholen/omscholen van het personeel.

Stem op ons!

De Vijfhart Groeimonitor®

Vanuit Vijfhart hebben wij onze sporen verdiend door al 35 jaar actief mensen op te leiden binnen de IT-branche. De digitale transformatie waar wij nu midden in zitten is bij ons dan ook niet onopgemerkt gebleven. Wij zien het steeds meer voorkomen bij klanten waar, enerzijds door organisatorische veranderingen, functies komen te vervallen en er anderzijds een schreeuwend tekort is aan IT personeel. Maar wat doe je als bedrijf met medewerkers die de banen van gisteren hebben? En wat houdt de werknemer van de toekomst voor jouw bedrijf nu precies in?

Precies voor deze vragen ontwikkelden wij de Groeimonitor®. Met de Groeimonitor krijg je inzicht in de benodigde en huidige competenties in jouw organisatie. Zo zorg je ervoor dat de medewerker met de juiste competenties op de juiste plek in de organisatie zit, zodat hij/zij optimaal bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Op basis van het e-Competence Framework (e-CF, bij de overheid genaamd kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening, afgekort KWIV), bekijken en definiëren we samen met onze klanten welke nieuwe rollen en bijbehorende competenties nu en in de toekomst relevant zijn voor de organisatie. Dit vertalen wij naar een groeiprofiel. Samen met onze klanten stellen wij een complete fit/gap analyse en bijbehorend leerpad op per individu, afdeling of de totale organisatie.

Hiermee beantwoorden wij direct vragen als:
 • Hoe zet ik mijn opleidingsbudget het meest efficiënt in?
 • Welke persoonlijke groeipaden bied ik mijn werknemers aan?
 • Welke competenties hebben we in huis en welke moeten we inhuren/outsourcen?

Onze aanpak met de Groeimonitor is uniek door de koppeling van het e-CF aan de Talent en Motivatie Analyse (TMA). Hiermee kijken wij naar harde ICT competenties vanuit Soft Skills en drijfveren of juist andersom, afhankelijk van de wens van de klant. Hierdoor komt je personeel in een functie terecht waarvan je zeker weet dat hij/zij het goed aan kan én die past bij zijn/haar drijfveren. Dit maakt de kans op desinvestering en demotivatie aanzienlijk kleiner.

Werknemers van de toekomst, is jouw bedrijf er klaar voor?

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst? Download geheel vrijblijvend de Groeimonitor brochure en ontdek wat de Groeimonitor hierin kan betekenen.

[i] Zoals bijvoorbeeld ‘retraining and reskilling workers in the age of automation’, ‘Rethinking HR for the future of work’ & ‘The future of jobs report

Interesse in een gratis scan?

Heb je vragen over onze diensten of heb je advies nodig? Stuur ons een bericht. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas vulputate tellus ac lorem vestibulum bibendum. Nullam dignissim tristique tortor a finibus. Cras vel dolor fringilla, imperdiet turpis quis, blandit erat.


  Onderwerpen
  Actieve filters: Wis alle filters
  Pageloader
  Algemene voorwaarden

  Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid