Altijd werk voor Java-kenners

Java-software is op de pc geslaagd en op de mobiel geweerd, maar heeft toch een gouden toekomst. Het Java-platform is net als de Flash-multimediasoftware in de ban gedaan op smartphones en tablets. Tegelijkertijd ligt het op de pc onder vuur, mede door flinke securityproblemen. Maar op de achtergrond is Java onmisbaar.

De ondergrond voor Android-apps is het van Java afgeleide Dalvik, en Java zelf draait nog wat verder op de achtergrond: als fundament voor veel webdiensten en online toepassingen. De open source software is namelijk groot op de servers waar we allemaal mee verbonden zijn.

20 jaar brood op de plank

‘Java op de client is dood in mijn ogen, maar Java op de server is vól leven!’, vertelt de Amerikaanse Java-ontwikkelaar en security-expert Jim Manico. Hij stelt dat er op die resterende maar grote markt nog volop werk is voor developers. Manico benadrukt hierbij wel het belang van gedegen programmeren: met oog voor software development lifecycles en voor security.
‘Ik hou van Java omdat het mij al meer dan twintig jaar brood op de plank geeft. Er is in mijn ervaring altijd Java-werk beschikbaar’, aldus Manico. Hoe die werkzekerheid van toepassing is op anderen, durft hij niet te zeggen. ‘Dat is niet mijn expertise’, zegt hij bescheiden.

Altijd in de top 3

Vacaturecijfers wijzen al jaren op een flinke vraag naar Java-ontwikkelaars. De technologie staat steevast in de top drie van openstaande vacatures. Bedrijven hebben vaak moeite met het vinden van goede developers voor Java – naast technologieën als PHP en Microsoft .NET. Dit geldt zowel voor IT-gebruikende ondernemingen zelf als voor IT-detacheerders en recruiters, die deze schaarse mensen zoeken om hun kwaliteiten zo efficiënt mogelijk in te zetten voor hun klanten.

Bron: Intermediar
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid