Testimonial Hans den Aantrekker over de Certified Data Center Professional training

Hans den Aantrekker, Manager Operations bij Rotterdam Internet Exchange over de onlangs gevolgde Certified Data Center Professional (CDCP) Training en de organisatie waar hij werkzaam is.

Kennismaking met CDCP

Eind 2012 hoorde ik voor het eerst van de door EXIN gecertificeerde Datacenter trainingen van Vijfhart. Na een korte telefonische introductie van de CDCP training en de aanvullende informatie op de webpagina heb ik besloten om zelf als proef deze training in januari 2013 te volgen om te zien of dit meerwaarde biedt voor de medewerkers van ons bedrijf.  Een EXIN accreditatie zegt weliswaar al iets over de kwaliteit van de opleiding, maar dat hoeft niet te betekenen dat deze ook goed aansluit bij onze dienstverlening.

Een training uit de praktijk

De eerste dag van de training gaf direct een positief beeld: Verzorgde locatie en goed lesmateriaal. De docent was een man uit de praktijk wat betekende dat de er sprekende praktijkvoorbeelden konden worden gegeven bij de training.

De tweede dag was wederom een leerzame dag welke werd afgesloten met het EXIN examen. Ook op deze dag was alles prima geregeld en het afsluitende examen werd door de meesten met goed gevoel afgesloten. Enkele weken later ontving ik het door EXIN uitgegeven certificaat.

De CDCP training behandelt alle basis aspecten en problemen in en rondom een datacenter. Het is een vakbekwaamheidsproef voor een ieder die op welke manier dan ook een raakvlak heeft met een datacenter. De CDCP training is dan ook opgenomen in ons opleidingsplan en inmiddels zijn alle Datacenter Engineers gecertificeerd. De  vervolgtraining genaamd Certified Data Center Specialist (CDCS)  is inmiddels opgenomen in het opleidingsplan voor het nieuwe jaar.

Rotterdam Internet Exchange (R-iX)

Rotterdam Internet Exchange (R-iX) levert hoge kwaliteit (Tier 3) en ISO 27001 gecertificeerde datacenter Services. Daarnaast is R-iX deelnemer aan de Europese Code of Conduct voor energiezuinige datacenters. In 2012 heeft deze deelname geresulteerd in de European Code of Conduct Award voor een van de meest energie zuinige datacenters in Europa.
Meer weten over R-iX? Bekijk hier de website.

Dienstverlening

Omdat de hoge kwaliteit van de dienstverlening te kunnen garanderen en de veiligheid voor het personeel en de klanten te kunnen waarborgen is het belangrijk om continue bezig te zijn met de ontwikkeling van alle medewerkers.
Al ons personeel, inclusief de administratieve en secretariële medewerkers, is daarom NEN3140 VOP gecertificeerd en volgen voortdurend trainingen om efficiënt en veilig te kunnen blijven werken. Het grootste risico in een Datacenter is immers menselijk falen.

Hans den Aantrekker
Manager Operations
R-iX

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid