Cloud Computing:Uw bedrijfsprocessen de Cloud in

Cursus Cloud Computing Essentials

Veel organisaties zijn bezig om hun interne bedrijfsprocessen de cloud in te sturen.

Hiermee geven ze niet alleen het technisch beheer uit handen, maar verliezen ze ook de controle over hun gegevens.  Wat gebeurt er bijvoorbeeld met Back ups? Die worden waarschijnlijk wel gemaakt, maar de vraag is vooral waar blijven de gegevens? En wie garandeert dat ze veilig zijn en bijvoorbeeld niet in handen van de concurrent kunnen vallen?

Beveiliging van uw gegevens in de Cloud

Veel IT managers denken nog dat er een doosje is dat helpt tegen alle kwalen. Dat getuigt van ongebreideld optimisme, maar niet van realiteitszin. Het is belangrijk om de risico’s te weten en tegenmaatregelen te nemen. Vaak gaat het dan helemaal niet om technologie, maar veel meer om organisatie. Dat er mensen zijn die de tijd krijgen om zich in beveiligingsvraagstukken te verdiepen en die hier ook de kennis voor hebben. Ons advies: wees voorbereid, attent en alert.

Cursus Cloud Computing Essentials

Tijdens de cursus Cloud Computing Essentials gaan we in op de bovenstaande zaken, maar ook andere vragen. Wat is Cloud Computing nou echt? Waarom is het belangrijk en voor wie?
Na het volgen van de cursus Cloud Computing Essentials heeft de deelnemer beter inzicht in Cloud Computing, kan hij of zij de baten en lasten voor de eigen organisatie inschatten en beter beslissen of adviseren over de inzet van Cloudgerelateerde technologieën en diensten in de praktijk.

In de serie artikelen over Cloud Computing verschijnen binnenkort nog een tweetal items over specifieke business cases.

Auteur:
Erik Nieuwland
Trainer Cibit Academy
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid