Haalt U de maximale waarde uit uw informatie en techniek? COBIT 5 helpt U!

Wat is COBIT 5?Cobit 5-cursus

COBIT 5 is de laatste versie van het over de hele wereld geaccepteerde framework van ISACA. COBIT 5 biedt een zakelijk end-to-end-perspectief op de governance van IT in een bedrijf, waarbij de centrale rol van informatie en techniek aan de orde komt bij het creëren van waarde voor bedrijven van alle soorten en maten. De principes, praktijken, analytische instrumenten en modellen die in COBIT 5 voorkomen, belichamen de leidende gedachten en richtlijnen van deskundigen uit het bedrijfsleven, de IT en goede governance over de hele wereld.

COBIT 5 geeft richtlijnen aan directeuren en degenen wier taak het is om beslissingen te nemen over het gebruik van technologie ter ondersteuning van organisatorische doelstellingen. COBIT 5 helpt business leaders om tegemoet te komen aan de behoeften van alle stakeholders door het hele bedrijf heen en in laatste instantie de waarde uit informatie en techniek zo groot mogelijk te maken.

Voor wie is COBIT 5 bedoeld?

COBIT 5 is ideaal voor professionals die zich bezighouden met borging, veiligheid, risico, privacy en het voldoen aan wet- en regelgeving, of voor business leaders en stakeholders die betrokken zijn bij, of de gevolgen ondervinden van governance en management van informatie en informatiesystemen.

Bekijk de COBIT 5 website voor meer COBIT-hulpbronnen of voor meer informatie over de vraag hoe het nieuwe evolutionaire kader van ISACA uw bedrijf kan helpen een hernieuwd vertrouwen te vestigen in uw informatiesystemen en die te waarderen.

APMG-International neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het accrediteren van aanbieders van trainingen en voor het ontwikkelen van het kwalificatieschema. Er komen drie onderscheiden kwalificaties:

 1. Foundation
 2. Implementation niveau
 3. Assessment niveau

 Doelen COBIT 5 voor individuele deelnemers:

 • Niveaus van met IT samenhangende risico’s begrijpen en geïnformeerde beslissingen kunnen nemen om het aantal incidenten met de veiligheid van informatie te verminderen. Dit begrip en alertheid op risico’s inbrengen om het voorkómen, ontdekken en herstellen van zulke incidenten binnen een organisatie te verbeteren.
 • Instrumenten aan organisaties geven om de kwaliteit van hun informatie ter ondersteuning van hun zakelijke beslissingen op een hoog niveau te houden.
 • Een organisatie helpen om te voldoen aan de eigen officiële reglementaire eisen en die van de overheid.
 • IT-diensten op de juiste manier met een zakelijke omgeving in lijn brengen, sturen, organiseren en onder controle houden, om IT gerelateerde incidenten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat zakelijke doelstellingen worden behaald.
 • De benadering van COBIT voor goede governance en de samenhang met andere IT best practices te begrijpen.

Doelen COBIT 5 voor organisaties:

 • Het bedrijfskader van de IT-beheerdoelstellingen gebruiken ten dienste van de juiste governance en management van IT in het bedrijf.
 • Door het effectieve en vernieuwende gebruik van IT strategische doelen bereiken en zakelijke voordelen realiseren.
 • Zorgen dat de IT voldoet aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving, alle contractuele verplichtingen en beleidslijnen, en concurrentievoordeel op andere organisaties winnen.
 • De complexiteit verminderen en de kosteneffectiviteit vergroten door de standaarden voor informatieveiligheid beter en gemakkelijker met goede praktijkervaringen en/of sectorspecifieke richtlijnen te integreren, met als resultaat een uitmuntende werking van de IT door een betrouwbare en efficiënte toepassing van de techniek.
 • Verbeterde integratie van de informatiebeveiliging in het bedrijf, met als resultaat dat de gebruikers tevredener zijn met de regelingen en uitkomsten van de informatieveiligheid.

Meer weten over Cobit 5?

Tijdens de 3 daagse cursus Cobit 5 Foundation wordt ingegaan op de voordelen van een duurzaam IT-governance framework en er wordt uitgelegd hoe dit framework gerealiseerd kan worden aan de hand van het ′best practice COBIT framework′. De elementen van dit framework worden toegelicht met behulp van case studies en interactieve presentaties. Voorbereiding op het COBIT Foundation examen, dat aan het eind van de cursus plaats vindt, is ook inbegrepen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel of wenst u meer informatie over onze cursussen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

 

Cobit 5-Training

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid