Microsoft lanceert Windows-versie voor Internet of Things

windows10iot

Microsoft heeft een speciale versie van Windows gelanceerd. Deze versie is bedoeld voor kleine embedded apparaten die onderdeel van het Internet of Things (IoT) kunnen uitmaken. Dat heeft de softwaregigant gisteravond aangekondigd. Het nieuwe besturingssysteem heet Windows 10 IoT Core en werkt vooralsnog alleen op de Raspberry Pi 2 en de MinnowBoard Max.

IoT Core is een Windows-versie zonder de bekende “Windows shell-ervaring”, maar laat ontwikkelaars een eigen universele Windows-app ontwikkelen. Deze app is meteen ook de interface van het apparaat. De eerste publieke versie van Windows 10 IoT Core verscheen tijdens de Build conferentie van Microsoft. Nu is er een nieuwe versie uitgebracht, die onder andere wifi- en Bluetooth-ondersteuning toevoegt.

Microsoft stelt dat IoT Core en de bijbehorende ontwikkeltools vooral ontwikkeld zijn voor projecten die “fun en cool” zijn en die praktische toepassingen in de echte wereld hebben. Zo is er inmiddels een kit verschenen die het mogelijk maakt om via de nieuwe Windows-versie een robot te maken en te programmeren. Ook is er een toepassing ontwikkeld waarbij je een LED-lamp met een Windows Phone kunt bedienen. Daarnaast wordt er aan een project gewerkt waarbij mensen via gezichtsherkenning hun deur van het slot kunnen halen.

Bronnen: Microsoft News en security.nl

 

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid