Zo krijg je Microsoft Office 2016 op jouw pc!

Zo krijg je Microsoft Office 2016 op jouw pc

Microsoft Office 2016 is verschenen. De nieuwe kantoorsoftware bevat betere functies voor het samenwerken aan documenten en een aantal wijzigingen in de functionaliteit van de afzonderlijke onderdelen. Hoe kun je upgraden naar de nieuwste versie?

Zakelijk Office 365-account

Als je al beschikt over een Office 365-account, kun je de software downloaden vanaf de portal. Ga via het instellingenmenu (tandwieltje rechtsboven) naar Instellingen voor Office 365.

Klik op Installeer en beheer bij Software en scroll vervolgens iets naar beneden naar Probeer de volgende versie van Office.

Alhoewel het hier lijkt dat het om een probeerversie gaat van Office, installeer je via deze route toch echt de nieuwste versie. Er wordt vervolgens een klein bestand (zo’n 1 MB) gedownload. Dat bestand kun je vervolgens openen om de installatieprocedure van Office 2016 te starten. Let wel: als je al beschikt over een Office-versie – bijvoorbeeld 2003, 2007, 2010 of 2013, dan wordt die versie vervangen door de nieuwste Office 2016-versie.

Office 365 Home, Personal of Educatief

Als je een thuisaccount voor Office 365 hebt, krijg je ook hier automatisch toegang tot de nieuwste versie. Ga naar het instellingenmenu, klik op Installeren en vervolgens nogmaals op Installeren. Ook hier geldt dat je vorige (2013)-versie van Office wordt verwijderd. Na de installatie van Office 2016 is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de 2013-versie.

Gratis uitproberen

Heb je nog geen Office 365-account? Dan kun je er gratis eentje aanmaken. Bovendien kun je dan ook Office 2016 voor een maand gratis uitproberen. Een gratis Office 365-account kun je hier aanmaken. Let op: je moet tijdens je aanmelding al wel de betaalgegevens opgeven, maar er wordt niks afgeschreven als je het abonnement tijdig (voor het verstrijken van de maand) opzegt.

Upgraden van bestaande versies

Heb je ooit een Office-pakket aangeschaft, dan komt het er eigenlijk op neer dat je pech hebt: gratis upgraden is er namelijk niet bij. Dat is op zich wel logisch, want bij een Office 365-abonnement ben je – door maandelijks een vast bedrag te betalen – altijd verzekerd van de nieuwste versie.

Van Office 2016 bestaan echter wel upgradeversies, maar Microsoft lijkt deze software zelf niet meer aan te bieden. In plaats daarvan wordt vooral verwezen naar de Office 365-versies. Als je Office 2016 wilt aanschaffen als fysiek softwarepakket, dan kun je terecht bij diverse webwinkels.

Ook daar krijg je echter geen dvd in een doos – Microsoft is daar volledig van afgestapt – maar een productcode en een link om de software te downloaden. Bij een standaardversie (€ 238,-) krijg je Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook.

Office 365 versus los pakket

Je bent bij Microsoft altijd voordeliger uit met een Office 365-account. Voor de goedkoopste versie van Office 365 Home betaal je namelijk € 10 per maand. Daarbij mag je de software op vijf verschillende apparaten installeren. Wil je nog minder per maand betalen, dan kun je kiezen voor Office 365 Personal, die versie kost maar € 7 per maand, maar dan mag je de software maar één keer op een enkel apparaat installeren. Bij Office 365 krijg je overigens ook veel meer software: zo zijn Publisher en Access ook onderdeel van Office 365 Home en Personal, terwijl je die bij een los gekocht Office-pakket apart moet aanschaffen.

Dat bedrag is uiteindelijk veel lager dan wanneer je een los Office-pakket zou aanschaffen. Voor de bovenstaande bedragen ben je namelijk altijd verzekerd van de nieuwste versies van het pakket, terwijl je – als je een los gekocht Office-pakket zou aanschaffen en je wilt upgaden – je dan opnieuw weer een flink bedrag moet betalen voor bijvoorbeeld Office 2018.

Bron: pcm
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid