Nieuwe Windows 10 build heeft beter startmenu en tabletmode

Microsoft gaat lekker door met het ontwikkelen van Windows 10. De Windows Insiders op de fastring hebben nu de mogelijkheid om Build 10574 te downloaden en installeren. In deze nieuwe versie is er een optie gekomen om het startmenu een extra kolom te geven, verder is de tabletmode weer wat beter en zijn er een hoop bugs opgelost. 

Windows 10 is een besturingssysteem dat niet alleen beveiligingsupdates ontvangt, maar eenwindows10 devices besturingssysteem wat altijd in ontwikkeling is en dus ook verbeteringen en nieuwe features krijgt. In de nieuwe build die nu voor de Windows Insiders beschikbaar is gekomen, zijn bijvoorbeeld twee features toegevoegd.

In het startmenu worden de tegels in groepen van drie kolommen getoond, er is nu een instelling toegevoegd aan Windows 10 waarmee de groep niet drie maar vier kolommen telt. Hierdoor is het mogelijk om twee grote tegels naast elkaar te zetten.

In de tabletmode is de manier waarop je twee vensters naast elkaar kan snappen verbeterd. Je kan nu vanuit het multitaskvenster een applicatie die gesnapped is vervangen door een andere. Ook kan je weer de app naar beneden slepen om deze af te sluiten.

Verder geeft Microsoft aan dat een hele waslijst aan apps voorzien zijn van de nodige updates, waaronder Calendar, Groove, Mail, Maps, Photos en Xbox. Bij Photos is nu ondersteuning toegevoegd voor een mapweergave. Daardoor is het ook duidelijker welke mappen op de pc staan en welke in OneDrive.

Tot slot heeft de Edge-browser een preview gekregen van Object RTC, daarmee wil Microsoft zeggen dat de eerste ondersteuning is toegevoegd maar dat de feature nog verder verbetert moet worden. Ontwikkelaars kunnen er echter al wel mee gaan testen. Met Object RTC is het mogelijk om realtime audio en videogepsrekken te voeren vanuit de browser zonder enige plugins. Skype en Skype for Business krijgen in elk geval ondersteuning voor Object RTC. Google Chrome en Firefox beschikken al enige tijd over WebRTC.

Bekijk hier al onze Windows 10 trainingen!

Bron: Techzine
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid