Oracle Apex 4.0 New Features Training in Turnhout

Naast de praktijkgerichte klassikale en individuele APEX 4.0 Fundamentals trainingen, verzorgt Vijfhart ook vervolgtrainingen voor gevorderde cursisten die meer diepgang zoeken.

Donderdag 27 en vrijdag 28 januari heeft Dimitri Gielis een klassikale sessie Apex 4.0 New Features verzorgd in Turnhout (België). Dimitri gaat in deze cursus uitvoerig in op de nieuwe features van APEX 4.0.

Oracle Apex New Features Training Oracle Apex New Features cursus Oracle Apex training

De training

Op de eerste dag werd na een korte introductie ingegaan op een aantal uitbreidingen en verbeteringen met betrekking tot Administration en Management binnen APEX, de SQL Workshop en de User Interface Defaults die daar nu onderdeel van is. Vervolgens werd de nieuwe (tree view) navigatiestructuur van de Application Builder besproken.

Charts

Het onderwerp Charts werd door velen extra interessant gevonden. Sommige cursisten hadden hier vragen over vanuit hun eigen praktijkervaring. Dimitri wist hier goed op in te spelen. Hij kon aan de hand van een project, waaraan hij werkzaam is geweest, enkele voorbeelden laten zien. Hij ging hierbij onder andere dieper in op het gebruik van Google Maps. Het toepassen van een Google Map als webservice en tevens het beschikbaar stellen van data uit het rapport als een service. Daarnaast werd besproken welke stappen men dient te ondernemen indien de beschikbare Maps niet voldoen en men er zelf één wil definiëren.

Interactie

In de resterende cursustijd werden zaken zoals: Tabular Forms, JQuery, RESTWeb Services, Themes, Globalization, Dynamic Actions, Plug-Ins, Debugging, API’s, Team Development en Websheets behandeld en Dimitri liet hierbij ook veel ruimte voor interactie met en binnen de groep.

Aangezien de cursisten in een multi-language omgeving werken werd ook Globalization wat verder toegelicht.

Bij alle onderwerpen werd ook de minder gevorderde cursist niet uit het oog verloren.

Samenvatting

Dimitri wist de te behandelen stof goed te verdelen over de twee dagen. Tevens was er ruimte om het geleerde middels oefeningen meteen uit te proberen. Tijdens de verzorgde lunches was er even tijd om de  stof te laten bezinken en zag een enkeling nog kans om met Dimitri verder te sparren. Aan het eind van de training ging elke cursist dan ook met een goed gevoel en nieuwe –direct in de praktijk toepasbare- inzichten huiswaarts.

Deze training is enerzijds goed te volgen voor cursisten die recent een eerste kennismaking met APEX hebben gehad en anderzijds zal ook de reeds gevorderde cursist niets tekort komen. Tijdens de training behandelt Dimitri een veelvoud aan nieuwe features en best practices. Tevens wordt geanticipeerd op vraagstukken die vanuit de groep naar boven komen. Dit om het hoogst mogelijke rendement en value for money te garanderen.

Naast Nieuwegein, Zwolle en Turnhout(B) is de Apex 4.0 New Features training op verzoek ook op uw locatie te volgen, neem hiervoor contact op met onze afdeling verkoop

De Oracle Apex trainingen van Vijfhart worden onder meer gepresenteerd door experts die binnen de APEX community geruime bekendheid genieten. De APEX Professional training wordt bijvoorbeeld verzorgd door Learco Brizzi en APEX 4.0 New Features door Dimitri Gielis.

Binnen de Oracle Community zijn zij zeer actief met het promoten van het gebruik van APEX. Naast een veelvoud aan blogposts, hulp in fora en presentaties bij diverse seminars ondersteunen ze het gebruik ook actief met initiatieven als apex-plugin.com en Apex Blog Aggregator

Kijk in het Vijfhart Cursusoverzicht voor de volledige en meest recente lijst met APEX opleidingen die wij momenteel aanbieden.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid