Vraag naar PHP-ontwikkelaars blijft hoog

Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is in de afgelopen negen maanden met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Daarbij groeide het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars het sterkst. Zo blijkt uit onderzoek naar bijna vijftigduizend vacatures in de afgelopen twee jaar. In verhouding tot december 2012 is het aantal vacatures voor programmeurs zelfs met 167 procent gestegen.

php‘Het herstel van de Nederlandse economie is duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.’ zegt een recruitmentbureau.

Hieruit blijkt dat er bij alle vier de programmeertalen de afgelopen jaren een groei in vacatures is te zien. De vraag naar PHP-programmeurs is in de afgelopen jaren het sterkst toegenomen, namelijk met 33 procent. Dit wordt op de voet gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en .Net-specialisten (25 procent). Ook de vraag naar C++ontwikkelaars is met zo’n 20 procent gestegen.

Vraag naar programmeurs is blijvend
Dat het aantal vacatures voor programmeurs toeneemt, is al langer bekend. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken van it-detacheerders. php2In 2012 bleek een programmeur de meest gevraagde functie te zijn, waarbij de grootste vraag naar PHP-ontwikkelaars was. Toen stond de .Net-programmeur op de tweede plek.

Een jaar later (2013) bleef dit beeld hetzelfde, maar steeg de vraag naar PHP-programmeurs veel harder dan die voor .Net-specialisten. Sinds begin dit jaar (2015) werden er aanzienlijk minder vacatures voor .Net-specialisten geplaatst en werd Java-programmeur de tweede meest gewilde programmeerfunctie.

Volg één van onze trainingen!

PHP Programming
PHP Programming Advanced
Bouwen van webpagina’s met HTML
Cascading Style Sheets (CSS)

 

Bron: Computable
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid