Tekort aan gekwalificeerd personeel loopt op

Dit blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Hoewel ondernemers over het algemeen minder obstakels zien, wordt het tekort aan gekwalificeerd personeel vaker genoemd als belemmering voor de bedrijfsvoering.

Vooral in de sector informatie en communicatie is het tekort groot. Ruim 17% van de ondernemers geeft aan een tekort te hebben aan voldoende gekwalificeerd personeel. Dit tekort wordt nog groter door het feit dat 8% van de ondernemers aangeeft een uitbreiding van de personeelssterkte te verwachtten. We zien dit terug in het oplopende aantal vacatures.Waarbij in de sector informatie en communicatie het aantal vacatures ruim tweemaal zo hoog is als gemiddeld.

Vijfhart IT-Opleidingen herkent deze trend. De vraag naar cursussen software ontwikkelen, zoals Java, is erg groot. Namen bedrijven een paar jaar geleden enkel medewerkers in dienst met een achtergrond in software ontwikkeling. Nu zien wij nu dat er steeds meer initiatieven ontstaan om 50-plussers en mensen met een WW-uitkering om te scholen tot bijvoorbeeld Java programmeur. Als opleider spelen wij hierop in door speciaal op maat gemaakte programma’s aan te bieden voor deze doelgroep.

Meer weten? Neem contact met ons op via verkoop@vijfhart.nl of bel naar 088  542 78 48.

 

 

 

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid