Zesde versie JavaScript komt in zicht

ECMASript6Standaardenorganisatie ECMA International (European Computer Manufacturers Association) heeft afgelopen maand goedkeuring gegeven aan ECMAscript 2015, beter bekend als JavaScript 6. Net als eerder bij webopmaaktaal html gaat het om een flinke update van de oude voorganger, dat 4 jaar geleden uitkwam.

Nieuwe functies

Met de nieuwste update van JavaScript zijn er nieuwe functies toegevoegd, en zijn de pagina’s met de specificaties gegroeid van 245 pagina’s naar 600 pagina’s. ECMAScript 2015 introduceert onder andere modules en classes, evenals maps, generators en sets. Volgens de makers moeten deze features het programmeren van JavaScript gemakkelijker en efficiënter maken. Ook backwards compatibiliteit is gewoon mogelijk waardoor bestaande JavaScript-programmacodes niet niet hoeven te worden herschreven vanuit compatibiliteit.

Meer kleine updates

Net als bij html5 lijkt JavaScript 6 een ‘levende standaard’ te worden: een officiële standaard die echter niet is vastgeklonken maar die in ontwikkeling blijft. ECMA International, dat de ontwikkeling van de taal in goede banen moet leiden, zegt voortaan jaarlijks met kleine updates te komen. Veel browsers moeten echter hun javascript-engine nog aanpassen om met de nieuwe editie van de programmeertaal uit de voeten te kunnen, waardoor het nog enige tijd kan duren voordat er gebruik kan worden gemaakt van de nieuwste mogelijkheden. Wel zijn er inmiddels tools beschikbaar om JavaScript 6-code te converteren naar JavaScript 5.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
Algemene voorwaarden

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid